Csirkecombok indiai ízekkel, zsírégető üzemmódba
2013 április 16. | Szerző: Dió Bisztró |
4 db egész csirkecomb vagy ennek megfelelő mennyiségű hús kb. (80 dkg)
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
2 dl tej, vagy főző tejszín ( ha nagyon zsírégetünk hagyjuk ki)
25 dkg levesles spenót
2 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 tk chilipor
1 tk kurkuma
1 tk garam masala
1 ek currypor
3 cm friss gyömbér lereszelve
2-3 ek olíva olaj
1. A hagymákat lassú tűzön megpároljuk.
2. Az összes fűszert megpirítjuk hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a spenót felét, lassan összefőzzük a szószt, besűrítjük.
3. Hozzáadjuk a csirkecombokat készre főzzük.
4 . Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a maradék spenótot és felöntjük a tejjel vagy tejszínnel, ez el is hagyható, annyi a szerepe, hogy lágyabbá teszi az ízeket, a meglehetősen csípős ízt kicsit tompítja.
Ha a zsír mennyiségét csökkentjük, tehát lebőrözzük a csirkét, vagy csirkemellből készítjük, és nem adunk hozzá tejszínt egy igazi anyagcsere pörgető ételt kapunk.
Köretként főtt rizst kínálhatunk, de bármilyen gabona körettel kitűnő. Legközelebb csapatit készítek hozzá 🙂
Tipp:Ha lefagyasztjuk a szószt később felhasználhatjuk alapnak. Felolvasztjuk, darabokra vágott csirkemellet süssünk meg natúron és keverjük bele a szószba, úgy, hogy amikor sütjük a húst a szószból adjunk hozzá egy-két evőkanállal, és egy fél deci vizet.Amikor puha akkor keverjük hozzá a többi szószt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: