Spenótos túró szuflé
2013 április 17. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez az ötlet abból a helyzetből adódott, hogy vannak olyan napjaim, amikor csak túrót, kefírt, eszem.
Egy bizonyos idő után aztán már rá sem bírtam nézni, arra gondoltam, ha megsütöm, akkor mégiscsak valami ennivaló lesz belőle olyan, mintha rendeset ennék. A túró sok fehérjét és kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért a hozzáadott ízekkel sem haladja azt a kalóriaértéket, amit 1-1 napra rámszabott az élet 🙂
Ez egy jó kaja, kis tálakba szoktam készíteni, így munkába is magammal tudom vinni. Hidegen és melegen is finom, ehetünk hozzá valamilyen salátát, vagy joghurtos mártogatóst.
0,5 kg túró
25 dkg leveles spenót
6 gerezd fokhagyma
vaj, olíva olaj
só, bors
1 kisdoboz 12%-os tejföl vagy joghurt
5 dkg apóra vágott sonka, vagy bacon
5 tojás
5 ek búzadara, vagy kukoricadara
1. A fokhagymát a vaj olíva olaj keverékén megpároljuk, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
3. A sárgákat összekeverjük a túróval, darával, spenóttal, tejföllel.
4. Végül óvatosan belekeverjük a fehérjét a tetejére szórjuk a sonka darabokat.
5. Darával megszórt formába tesszük, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tipp: Önálló ételként is fogyasztható, diétás étrendbe abszolút beleillik, sült húsok mellé köretnek is ajánlom, jól szeletelhető, szállítható. Ha gombócokat formálunk, belőle kifőzzük joghurtos mártást kínálhatunk mellé egy másik ételt kapunk, ami szintén nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: