Borsó leves minimálra hangolva

2013 április 25. | Szerző: |

 
 
 
A borsó leves világon az egyik legjobb leves, anya sok zöldséggel, kis galuskával készíti. Engem most az éhségem űzött, mindamellett nem szerettem volna fölöslges szénhidrátot enni, tekintettel a kora esti időpontra. A legkevesebb hozzávalóból, a lehető leggyorsabban,a legmaximálisabb ízt szerettem volna kihozni, nem voltam eredménytelen 🙂 Kókuszolajon megolvasztottam 1 teáskanál cukrot, ha van lehetőségünk nyírfa cukorral is kipróbálhatjuk, ráöntöttem a borsót, jól átforgattam, alaplével felönöttem, szárított zöldségekkel megfűszereztem, (nem a sózott változattal) tengeri sóval sóztam, borsoztam. A tojást megfőztem, úgy, hogy egy merőkanálba törtem, megfőztem, a fehérjét körbevágtam, feldaraboltam  ez lett a levesbetét. 25 perc alatt elkészül, nem érdemes kész levesekben gondolkodni. Finom, laktató, egészséges, minden megvan benne amit szeretek. Ha túl sokat készítenénk összeturmixolhatjuk és egy krémlevesnek kitűnő alapot kapunk.
 
Hozzávalók:
 
40 dkg  zöldborsó
1 nagy diónyi kókuszzsír
1 tk cukor, nyírfacukor
1 1 alaplé, vagy íz
ízlés szerint szárított só nélküli zöldségek
só, bor
 
fejenként  1 tojás megfőzve
 
 
 
 
 


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia ! örülök, hogy írtál! Azóta is nézegetem, de nem láttam :(ha találok írok neked:) Nagyon jókat lehet szerintem sütni benne sósan is meg lehet tölteni húst is lehetne sütni, nem olyan drága kb 800-1000 ft.

  2. Anonymous says:

    Bocsi, hogy zavarok ismét, de már több ismerősömet, hogy nézzenek szét a Penny-ben, de még a mai napig nem sikerült olyan muffin tepsit találni, amiben a lemon curd cupe cake-t sütötted.Nem tudsz egy jó lelőhelyet?Annyira praktikus???Marika


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!