Borsó leves minimálra hangolva
2013 április 25. | Szerző: Dió Bisztró |
A borsó leves világon az egyik legjobb leves, anya sok zöldséggel, kis galuskával készíti. Engem most az éhségem űzött, mindamellett nem szerettem volna fölöslges szénhidrátot enni, tekintettel a kora esti időpontra. A legkevesebb hozzávalóból, a lehető leggyorsabban,a legmaximálisabb ízt szerettem volna kihozni, nem voltam eredménytelen 🙂 Kókuszolajon megolvasztottam 1 teáskanál cukrot, ha van lehetőségünk nyírfa cukorral is kipróbálhatjuk, ráöntöttem a borsót, jól átforgattam, alaplével felönöttem, szárított zöldségekkel megfűszereztem, (nem a sózott változattal) tengeri sóval sóztam, borsoztam. A tojást megfőztem, úgy, hogy egy merőkanálba törtem, megfőztem, a fehérjét körbevágtam, feldaraboltam ez lett a levesbetét. 25 perc alatt elkészül, nem érdemes kész levesekben gondolkodni. Finom, laktató, egészséges, minden megvan benne amit szeretek. Ha túl sokat készítenénk összeturmixolhatjuk és egy krémlevesnek kitűnő alapot kapunk.
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
1 nagy diónyi kókuszzsír
1 tk cukor, nyírfacukor
1 1 alaplé, vagy íz
ízlés szerint szárított só nélküli zöldségek
só, bor
fejenként 1 tojás megfőzve
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:



Köszi, várom hátha sikerül!!!Marika
Szia ! örülök, hogy írtál! Azóta is nézegetem, de nem láttam :(ha találok írok neked:) Nagyon jókat lehet szerintem sütni benne sósan is meg lehet tölteni húst is lehetne sütni, nem olyan drága kb 800-1000 ft.
Bocsi, hogy zavarok ismét, de már több ismerősömet, hogy nézzenek szét a Penny-ben, de még a mai napig nem sikerült olyan muffin tepsit találni, amiben a lemon curd cupe cake-t sütötted.Nem tudsz egy jó lelőhelyet?Annyira praktikus???Marika