Gyors babkrémleves
2013 május 23. | Szerző: Dió Bisztró |
Gyorsan kellett egy leves. Klasszikus, pasis laktató a palacsinta adott második fogásnak, tehát hajrá 🙂 Előkaptam egy babkonzervet, menet közben ki is alakult, hogy lesz ebből leves. A főzési idő már le is rövidült, a tömény ízt a fokhagymás alap adta, volt lefagysztva némi sonkalé és egy órán belül elkészült a leves és a palacsinta. Nagyon rendben volt, legközelebb fehér babból is elkészítem kicsit másképpen savanyú változatban.
Ez a mennyiség 2 adagnak felel meg.
1 doboz babkonzerv
3 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só, bors, chili
petrezselyem
5 dl füstölt alaplé
2 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő
1. A babot leszűrjük, megmossuk.
2. A fokhagymát az olajon megsütjük.
3. Ráöntjük a babot, jól átforgatjuk.
4. Felöntjük a forró alap lé felével, összeturmixoljuk, úgy, hogy egy kevés babot félreteszünk.
5. Átpaszírozzuk, hozzáadjuk a maradék levet, a keményítővel összekevert tejszínt, felforraljuk, visszatesszük a babszemeket.
6. Megszórjuk petrezselyemmel, és tejföllel tálaljuk.
Tipp: Füstölt alap levet készíthetünk füstölt szalonnából, úgy hogy megfőzzük vízben, vagy ha főzünk, sonkát a levét besűrítjük, lefagyasztjuk ez lehet az alap, vagy füstölt leveskockát is használhatunk végső megoldásként.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: