Gyors babkrémleves

2013 május 23. | Szerző: |

Gyorsan kellett egy leves. Klasszikus, pasis laktató a palacsinta adott második fogásnak, tehát hajrá 🙂 Előkaptam egy babkonzervet,  menet közben ki is alakult, hogy lesz ebből leves. A főzési idő már le is rövidült, a tömény ízt a fokhagymás alap adta, volt lefagysztva némi sonkalé és egy órán belül elkészült a leves és a palacsinta. Nagyon rendben volt, legközelebb fehér babból is elkészítem kicsit másképpen savanyú változatban.
Ez a mennyiség 2 adagnak felel meg.

1 doboz babkonzerv
3 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só, bors, chili
petrezselyem
5 dl füstölt alaplé
2 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő

1.       A babot leszűrjük, megmossuk.

2.       A fokhagymát az olajon megsütjük.

3.       Ráöntjük a babot, jól átforgatjuk.

4.       Felöntjük a forró alap lé felével, összeturmixoljuk, úgy, hogy egy kevés babot félreteszünk.

5.       Átpaszírozzuk, hozzáadjuk a maradék levet, a keményítővel összekevert tejszínt, felforraljuk, visszatesszük a babszemeket.

6.       Megszórjuk petrezselyemmel, és tejföllel tálaljuk.

Tipp: Füstölt alap levet készíthetünk füstölt szalonnából, úgy hogy megfőzzük vízben, vagy ha főzünk, sonkát a levét besűrítjük, lefagyasztjuk ez lehet az alap, vagy füstölt leveskockát is használhatunk végső megoldásként.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!