Mascarpones padlizsánkrém
2013 július 1. | Szerző: Dió Bisztró |
A padlizsán jöhet bármikor, bármilyen formában egyszerűen oda vagyok érte. Most a krém összes hozzávalóját megsütöttem a sütőben, turmixoltam, hozzáadtam a mascarponet mehet a hűtőbe fél órára reggelire vacsorához, uzsonnára érdemes elkészíteni, nem kell vele sokat szöszölni és brutál jó 🙂
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
3 buci gerezd fokhagyma
2 közepes hagyma
2 paradicsom
2-3 ek mascarpone
1 tk mustár
1 ek olíva olaj
só, bors
1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, 4-5 helyen bevágjuk a héját.
2. A paradicsommal és a hagymával is így járunk el, a fokhagymát héjastól tesszük a tepsibe.
3. Meglocsoljuk az olíva olajjal, sóval megszórjuk 40-50 percre 180-190 fokos sütőbe tesszük.
4. Amikor megsült egy tálba tesszük a héj nélkül a padlizsánt a hagymát kisebb darabakora vágjuk
5. Turmixoljuk, belekeverjük a mascarponet ízesítjük.
A Lidl-be kapható szénhidrát csökkentett cipóval tálaltam, kis datolya paradicsommal, finom lett, csak ajánlani tudom. Magos és teljes kiőrlésű kenyérrel különösen finom. A mascarpone helyett kipróbáltam lecsöpögtetett joghurttal extra, ha vigyázni akarunk a vonalainkra ebből akkor is tudunk enni finom és laktató is egyben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: