Wang mester gondolt egy merészet

A Lucullus Bt. szervezésében volt szerencsénk megkóstolni Wang mester konyháját a Gizella úton, a mostani meghívásunk a Telepy utcába szólt egy étterem búcsúztató vacsorára. Mostanság nem ritka búcsúzni éttermektől üzletektől, de itt szerencsére nem  végleges búcsúról volt  szó. A mester ugyanis gondolt egy merészet  a ma Budapesten működő mintegy 300 “kínai” azaz európai kínait főző hely mellé, egy profi “Best of China” éttermet hoz létre, ahol eredeti ízeket kóstolhatunk modern felfogásban, megmarad a Gizella utca, újragondolva, itt egy nyitott konyhaszigetet szeretne, ahol teljesen átlátható a konyha. Ez nagyon klassz ötlet, ugyanis amikor legutóbb nála jártunk bemutatta a konyhát, a tészta készítést,a főzést,  a tűz, az illatok, a mozdulatok már-már művészi koreográfiát alkottak, amit tényleg érdemes megmutatni a vendégeknek.
 
A vacsora igazi Wang mesteres volt 17 fogás 2 desszert pazar 🙂 Ennek a vacsorának az volt a különlegessége, hogy azokat az ételeket mutatta be, amit szerettek a vendégek, és ebben a formában, már nem fogják készíteni 🙂
 
Nagyon várjuk a már az új éttermeket, Budapest igazán megérdemel egy profi kínai konyhát bíró éttermet, ha már profi mesterszakácsa van a városnak Wang személyében 🙂

Ételek


*
Ízletes sertésfülfalatok

Száznapos tojás zöldpaprikával

 Kínai húsos táska 

Ko shui fei pian”, azaz a szupersztár ökörszív & pacal kombó

 

 Csirke “Ge shan” módra

Ég és Föld oldalas



* Étvágygerjesztő zellersalát

 

* feete-fafülegomba-saláta

*
Gong-bao királyrák

* Pekingi hagymás csirke

* Dong Po sertésköröm barnaszószban párolva
*Ég és Föld oldalas

* Csirke “Ge shan” módra

*
Ma-po tofu

* Sült báránydarabkák
* Wang mester pirított tésztája

* Kínai jázmin rizs
Desszertek
*Kókuszos rizstésztagombóc

*Édes kínai kenyér

Ezen az oldalon találtok infót, az étteremről : https://www.facebook.com/WangMesterKinaiKonyhaja?fref=ts

Tovább a blogra »