Gül baba baklavája

2013 július 3. | Szerző: |

 
 
Nyár van meggy van, rózsa van… imádom a rózsaszörpöt, szirupot ez adta sz ötletet ehhez az édességhez.Ne különösebben időigényes, egy kis vanília fagyival még lehetne fokozni az érzést 🙂
Nem fogyókúrás kategória, de nem is kell mindig ebben gondolkodni, szükségünk van egy kis boldogság hormonra 🙂 Illatos , édes, ragacsos…. ahhh
20 perc

1 csomag 8 lapos réteslap

20 dkg őrölt mandula

1 üveg magozott meggybefőtt

fahéj, olaj

2 dl rózsa szirup   ITT


1.       A meggybefőttet leszűrjük

2.       A lapokat egyenként megkenjük, olajjal vagy olvasztott vajjal. 2 lap lesz egy réteg.

3.       Rétegezzük a lapokat megszórjuk fahéjjal, rászórjuk az őrölt mandulát és a meggyet.

4.       A tetejét lappal zárjuk le, megkenjük olajjal vagy vajjal. A tepsiben felvágjuk a tésztát először négyzetekre, majd átlósan átvágva háromszögeket készítünk.

5.       180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük

 

6.      A langyosra hűlt sziruppal meglocsoljuk.

7.       Amikor megsült a tészta és még meleg ráöntjük a szirupot hagyjuk langyosra hűlni. Hidegen sem fogjuk otthagyni 🙂

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!