Gül baba baklavája
2013 július 3. | Szerző: Dió Bisztró |
Nyár van meggy van, rózsa van… imádom a rózsaszörpöt, szirupot ez adta sz ötletet ehhez az édességhez.Ne különösebben időigényes, egy kis vanília fagyival még lehetne fokozni az érzést 🙂
Nem fogyókúrás kategória, de nem is kell mindig ebben gondolkodni, szükségünk van egy kis boldogság hormonra 🙂 Illatos , édes, ragacsos…. ahhh
20 perc
1 csomag 8 lapos réteslap
20 dkg őrölt mandula
1 üveg magozott meggybefőtt
fahéj, olaj
2 dl rózsa szirup ITT
1. A meggybefőttet leszűrjük
2. A lapokat egyenként megkenjük, olajjal vagy olvasztott vajjal. 2 lap lesz egy réteg.
3. Rétegezzük a lapokat megszórjuk fahéjjal, rászórjuk az őrölt mandulát és a meggyet.
4. A tetejét lappal zárjuk le, megkenjük olajjal vagy vajjal. A tepsiben felvágjuk a tésztát először négyzetekre, majd átlósan átvágva háromszögeket készítünk.
5. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük
6. A langyosra hűlt sziruppal meglocsoljuk.
7. Amikor megsült a tészta és még meleg ráöntjük a szirupot hagyjuk langyosra hűlni. Hidegen sem fogjuk otthagyni 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: