Alma, zeller krémleves fokhagymás rákocskákkal
2013 július 4. | Szerző: Dió Bisztró |
Az egyik kedves receptem, nem feltétlenül való forró nyári napokra a sütő miatt, de végülis vajon is meg lehet párolni a zöldségeket, a levesnek így a végén világosabb lesz a színe és lágyab az íze. Jó kis ízkombó, ha valami különlegeset akartok próbáljátok ki 🙂
Elkészítési idő: 40 perc
0,5 kg gumós zeller ( 1 nagyobb darab)
0,5 kg alma
2 dg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1,2 l zöldségalaplé
2,5 dl tejszín
bors
csipet só
30 dkg koktélrák
0,5 kg gumós zeller ( 1 nagyobb darab)
0,5 kg alma
2 dg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1,2 l zöldségalaplé
2,5 dl tejszín
bors
csipet só
30 dkg koktélrák
1.A zellert felkockázzuk, az almát negyedeljük.
2. Egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olíva olaj, vaj keverékével, enyhén sózzuk, borsozzuk.
3. Kb. 15-20-perc után kivesszük az almát, kikanalazzuk a héjából egy fazékba.
4. Amikor a zeller is megsült, azt is hozzáadjuk, felöntjük egy kis alaplével, összeturmixoljuk fűszerezzük borssal, csipet sóval, hozzáadjuk a maradék alaplevet, készre főzzük.
5. Felöntjük tejszínnel forralunk egyet rajta.
5. Kevés vajon, fokhagymán hirtelen megsütjük a rákor és a levessel tálaljuk.
Tipp: érdemes a „drágább” és kevésbé drága alapanyagokat keverni, így újabb ízeket különlegesebb ételeket tudunk az asztalra tenni, egy átlagos leves árán.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: