Alma, zeller krémleves fokhagymás rákocskákkal

2013 július 4. | Szerző: |

Az egyik kedves receptem,  nem feltétlenül való forró nyári napokra a sütő miatt, de végülis vajon is meg lehet párolni a zöldségeket, a levesnek így a végén világosabb lesz a színe és lágyab az íze. Jó kis ízkombó, ha valami különlegeset akartok próbáljátok ki 🙂

Elkészítési idő: 40 perc

0,5 kg gumós zeller ( 1 nagyobb darab)
0,5 kg alma
2 dg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1,2 l zöldségalaplé
2,5 dl tejszín
bors
csipet só
30 dkg koktélrák

1.A zellert felkockázzuk, az almát negyedeljük.

2. Egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olíva olaj, vaj keverékével, enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. Kb. 15-20-perc után kivesszük az almát, kikanalazzuk a héjából egy fazékba.

4. Amikor a zeller is megsült, azt is hozzáadjuk, felöntjük egy kis alaplével, összeturmixoljuk fűszerezzük borssal, csipet sóval, hozzáadjuk a maradék alaplevet, készre főzzük.

5. Felöntjük tejszínnel forralunk egyet rajta.

5. Kevés vajon, fokhagymán hirtelen megsütjük a rákor és a levessel tálaljuk.

Tipp: érdemes a „drágább” és kevésbé drága alapanyagokat keverni, így újabb ízeket különlegesebb ételeket tudunk az asztalra tenni, egy átlagos leves árán.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!