Csirke tikka

 Ezt a finomságot a szülinapomra készítettem el. Az indiai konyha fantasztikus, összetettek az ízei, fűszeres, csípős, édes, lágy, sűrű, omlós a hús és tartalmas 🙂 Sokan nem szeretnek indiaiul főzni, mondván, hogy olyan sokféle fűszer kell hozzá,  de az alapanyagok könnyen, úgymint hús, zöldségek, rizs könnyen elérhetőek.  Minden megszokott ételnek, húsnak újfajta értelmezést ad. Ez az étele magyarul akár tejfölös csirke is lehetne, de nem az 😀 Ez a mennyiség 8 főre készült a szószból fagyasztottam le, így bármikor el tudom készíteni, csak csirekemellet fogok hozzá használni. Nagy sikere volt, ha már 8 ember mondja talán lehet benne valami 🙂

Hozzávalók :
1-1,5 kiló csirke felsőcomb vagy egész combok fejenként 1 teljes comb
Joghurtos pác:
3 dl joghurt
5-6 gerezd fokhagyma

1 diónyi aprított gyömbér



olivaolaj, só, bors

tikka masala fűszerkeverék

koriander

Paradicsomos szósz:
2 fej vöröshagyma

2 dl paradicsompüré

4 gerezd fokhagyma, és 2 további fej, (amit meggrillezünk a hús mellett)

1 diónyi gyömbér aprítva

5 dkg kesudió finomra őrülve

1-2 deci joghurt

5-10 dkg vaj

2 dl kókusztej

kurkuma

koriander

római kömény
chili
 
Köret:
Basmati rizs 75 dkg 8 főre
10 dkg szeletelt mandula pirítva.

10-15 perc alatt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd megszórjuk mandulával, és apróra vágott korianderrel.

Tipp: Nagy ez az adag, de érdemes elkészíteni így és ennyit, mert a kész szósz lehet fagyasztani, és bármikor felhasználható, csak a húst kell elkészíteni, csirkemellel is finom.
Tovább a blogra »