Narancsos bulgursaláta, rákocskákkal
2013 július 18. | Szerző: Dió Bisztró |
A bulgur egy teljesen jó alternatíva a rizs helyett. Lassan szívódik fel, nem dobja meg a vércukorszintet, így huzamosabb időn át jól tudunk lakni vele. Megbolondítjuk egy kis ezzel-azzal olyan tuti salátát ehetünk, hogy csak na 😀 Fontos szempont, hogy 10-15 perc alatt megfő és már ehetünk is .
elkészítési idő :30 perc
1 csésze bulgur
2 csésze víz 1 leveskockával
0,5 kg cukkíni
5-10 szál snidling finomra vágva
2 narancs filézve, darabolva
15-20 dkg koktélrák
vaj, olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1.A bulgurt megmossuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 20-25 perc alatt készre főzzük.
2.Vaj olíva olaj keverékén fokhagymával megsütjük a cukkínit, kiszedjük a serpenyőből és megsütjük a rákot, ha szükséges a zsiradékot pótoljuk.
3.A narancsot filézzük, kockára vágjuk.
4. Amikor langyos a bulgur összekeverjük a cukkínivel, rákkal, naranccsal.
5. Végül sóval, borssal és a narancs levével ízesítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: