Narancsos bulgursaláta, rákocskákkal

 
A bulgur egy teljesen jó alternatíva a rizs helyett. Lassan szívódik fel, nem dobja meg a vércukorszintet, így huzamosabb időn át jól tudunk lakni vele. Megbolondítjuk egy kis ezzel-azzal olyan tuti salátát ehetünk, hogy csak na 😀 Fontos szempont, hogy 10-15 perc alatt megfő és már ehetünk is .
 
elkészítési idő :30 perc

1 csésze bulgur

2 csésze víz 1 leveskockával

0,5 kg cukkíni

5-10 szál snidling finomra vágva

2  narancs filézve, darabolva

15-20 dkg koktélrák

vaj, olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1.A bulgurt megmossuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és 20-25 perc alatt készre főzzük.

2.Vaj olíva olaj keverékén fokhagymával megsütjük a cukkínit, kiszedjük a serpenyőből és megsütjük a rákot, ha szükséges a zsiradékot pótoljuk.

3.A narancsot filézzük, kockára vágjuk.

4. Amikor langyos a bulgur összekeverjük a cukkínivel, rákkal, naranccsal.

5. Végül sóval, borssal és a narancs levével ízesítjük.

Tovább a blogra »