Gombafasírt

2013 július 30. | Szerző: |

Most aztán tényleg minden lehet kapni a piacokon, tombol a zöldségszenzon, nekem minden jöhet 🙂
A főzeléket nálunk a csajok szeretik inkább, a férfi részleg csak megkérdezi, hogy van-e egy kis fasírt, pörkölt feltétnek a biztonság kedvéért:) Van amikor van, van amikor nincs, de ha ez a fasírt készül hozzá nemigen szoktak panaszkodni, igazán finom és laktató. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem

10 szál  snidling  finomra vágva

só, bors

1-1,5 dl tej
2 szikkadt zsemle
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj


1.Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát.

2.Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a snidlinget az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát.

3. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd belekeverjük a gombát és a tojást.

4.10-15 percig hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sűrűbbé tehetjük, hogy formázni tudjuk.

5. forró olajban mindenkért oldalát ropogósra sütjük. Tartármártással, vagy diétás változatban   joghurtos  snidlinges mártást készítünk.

Tipp: Nem fontos zsemlemorzsában megforgatni, ha jól formázható, akkor így kevesebb olajban tudjuk sütni, kevesebb kalóriát tartalmaz, ha  muffin formában sütjük csak annyi olajra van szükség, amennyi a forma kikenéséhez szükséges. Ezek a trükkök az ízén nem változtatnak, viszont nem tartalmaznak felesleges kalóriát.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!