Gombafasírt
2013 július 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Most aztán tényleg minden lehet kapni a piacokon, tombol a zöldségszenzon, nekem minden jöhet 🙂
A főzeléket nálunk a csajok szeretik inkább, a férfi részleg csak megkérdezi, hogy van-e egy kis fasírt, pörkölt feltétnek a biztonság kedvéért:) Van amikor van, van amikor nincs, de ha ez a fasírt készül hozzá nemigen szoktak panaszkodni, igazán finom és laktató. 🙂
Hozzávalók:
50 dkg csiperke
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
10 szál snidling finomra vágva
só, bors
1-1,5 dl tej
2 szikkadt zsemle
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
1.Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát.
2 szikkadt zsemle
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
1.Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát.
2.Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a snidlinget az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát.
3. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd belekeverjük a gombát és a tojást.
4.10-15 percig hagyjuk állni a masszát, ha szükséges zsemlemorzsával sűrűbbé tehetjük, hogy formázni tudjuk.
5. forró olajban mindenkért oldalát ropogósra sütjük. Tartármártással, vagy diétás változatban joghurtos snidlinges mártást készítünk.
Tipp: Nem fontos zsemlemorzsában megforgatni, ha jól formázható, akkor így kevesebb olajban tudjuk sütni, kevesebb kalóriát tartalmaz, ha muffin formában sütjük csak annyi olajra van szükség, amennyi a forma kikenéséhez szükséges. Ezek a trükkök az ízén nem változtatnak, viszont nem tartalmaznak felesleges kalóriát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: