Cukkíni görögösen, olasz felhangokkal
2013 augusztus 22. | Szerző: Dió Bisztró |
A görög vacsora nagyon jól sikerült az egyik kedvencem a görög sajtokkal töltött cukkíni volt. Mivel otthon is szép a termésünk, kipróbáltam a saját variációmat. Könnyű mégis laktató ebéd került az asztalra, a férfinép is lekesedett érte, ez azért érdekes nekem, mert válogatósak szeretnek a megszokott ételek mentén működni így nekem mindig sikerélmény, ha átmegy egy új ötlet. Gondolom ez most annak volt köszönhető, hogy karakteresen, de nem túlzóan élvezhető volt benne a sült paprika íze, valójában mindegyis a lényeg, hogy ez egy bármikor bevethető recept 🙂
Hozzávalók:
2 db közepes cukkíni kimagozna
1 db zöld csípős paprika
1 db fehér normál paprika
15 dkg feta sajt
2 ek joghurt
2 ek tejföl
olíva olaj
1. A paprikákat héjastól a gáz platniján, vagy egy villára szúrva folyamatos forgatás mellett feketére sütjük, beletesszük egy nylon zacskóba állni hagyjuk 5-10 percig így könnyen lehúzzuk a fekete héját. A csípős paprikából kivágjuk az ereket.
2. A fetát lereszeljük, a tejföllel, joghurttal, 1 ek olíva olajjak összekeverjük.Hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat.
3. A kivájt cukkínit megtöltjük a keverékkel, 180-190 fokon megsütjük kb. 30-40 perc a cukkínitől függ milyen vastag a húsa.
Köretként tejszínes cukkínis tésztát kínáltam, a bazsalikom és a paradicsom csak fokozta az ízeket egyszerre volt görögös a cukkíni miatt és olaszos a tészta miatt déli, nyári ízek ez mindent visz 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: