Padlizsánkrém
2013 augusztus 23. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
2 db nagyobb padlizsán
2-3 ek olíva olaj
3 ek mascarpone
4 gerezd fokhagyma
só, bors, petrtezselyem
1. 190 fokon megsütjük a bevagdalt padlizsánt, mellette héjában a fokhagymát kb.35-40 perc alatt.
2. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, a fokhagymát is kiszedjük a héjából.
3. Egy nagy tálba tesszük, fakanállal szétnyomkodjuk, ha jobban szeretjük még krémesebben botmixerrel dolgozzunk rajta fél percet, hozzáadjuk a mascarponet, sózzuk borsozzuk.
4. Tálaláskor sok petrezselyemmel megszórjuk, nagyon finom belekeverve is, de ez már ízlés dolga.
Sokmagos kenyérrel isteni, de a klasszikus pitát is adhatjuk hozzá. A mascarponet cserélhetjük joghurtra, ebből a Lidl Pilos nagyon klassz a nagy dobozos 500 gr-os, de tejföllel is megoldható. Van egy másik variációm is, majd legközlebb 🙂 Az a most divatos paleo, vagy szénhidrát szegény diétába is beilleszthető, hogy melyik a jobb nem tudnám megmondani felezni szoktam ezt az adagot és akkor van választási lehetőség 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: