Klasszikus humusz

2013 augusztus 26. | Szerző: |

 

Hozzávalók:

30 dkg csicseriborsó

3-5 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál tahini paszta, másnéven szezámpaszta

3-5 evőkanál olíva olaj

1 dl tejszín

ízlés szerint aprított petrezselyem

1.       A csicseriborsó konzervet leszűrjük, a levét megtartjuk.

2.       Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a pasztát, fokhagymát, olíva olajat és hígítjuk vagy tejszínnel vagy a saját levével amí krémes állagot nem kapunk.

3.       Petrezselymet adunk hozzá.

 

Tipp: A csicseriborsó nagyon tömény, és laktató petrezselyemmel tudjuk lazítani az ízt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!