Préselt sushi
2013 augusztus 26. | Szerző: Dió Bisztró |
Eszembe jutott, hogy voltam egyszer Maki séfnél egy sushi kurzuson ott készítettünk préselt sushit és többet nem is foglalkoztam a kérdéssel. Ez egy könnyített verzió nem kell a nori lapba tekerni, hanem egy formázó gyűrűbe préseljük a rizst és a tartozékokat rétegezve. A rizs és a belevalók elkészítése nem különbözik a hagyományos verziótól ITT ebben a formában talán akik eddig nem szerették, azok is kipróbálják, ezt lehet kézzel, késsel villával enni lehet kicsit nagyobb, mint a maki 🙂 Ebben a verzóban a töltelék sült csirkemáj volt, amit nagyon apró kockára felvágtam két evőpálcika segítségével folyamatos ” S ” betűt rajzolva a serpenyőbe igyekeztem külön állónak megőrizni a darabokat 3 percig sütöttem sóztam, borsoztam. Összeraktam a rétegeket, szójaszósszal és pácolt gyömbérrel tálaltam.
Ez a kurzuson készült tojást tettem a tetejére, spárga csúcsot, és egy kis algát tettem rá 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: