Préselt sushi

Eszembe jutott, hogy voltam egyszer  Maki séfnél egy sushi kurzuson  ott készítettünk préselt sushit és többet nem is foglalkoztam a kérdéssel.  Ez egy könnyített verzió nem kell a nori lapba tekerni, hanem egy formázó gyűrűbe préseljük a rizst és a tartozékokat rétegezve. A rizs és a belevalók elkészítése nem különbözik a hagyományos verziótól  ITT ebben a formában talán akik eddig nem szerették, azok is kipróbálják, ezt lehet kézzel, késsel villával enni lehet kicsit nagyobb, mint a maki 🙂 Ebben a verzóban a töltelék sült csirkemáj volt, amit nagyon apró kockára felvágtam  két evőpálcika segítségével folyamatos ” S ” betűt rajzolva a serpenyőbe igyekeztem külön állónak megőrizni a darabokat 3 percig sütöttem sóztam, borsoztam. Összeraktam a rétegeket, szójaszósszal és pácolt gyömbérrel tálaltam.

Ez a kurzuson készült tojást tettem a tetejére, spárga csúcsot, és egy kis algát tettem rá 🙂

Tovább a blogra »