Cukkíni humusz

2013 augusztus 27. | Szerző: |

A cukkíniben az a jó, hogy szinte egész évben lehet kapni,az a bónusz, hogy megterem a kertünkben is. Nagyon alkalmazkodó zöldség, minden fűszernek felveszi az ízét és ettől minden egy kicsit vagy inkább sokkal jobb lesz. Ezt az ötletet a Mautner Zsófi, a Chili és Vanília blog szerzője adta ő készített egy pisztáciásat ami nagyon jól hangzott, plussz pakoltam a hűtőt és találtam tahinit ami elfeledve bújkált a polcon.

Hozzávalók:

2-3 db cukkíni normál méretű
1 db kápia parika, vagy kaliforniaiból egy kisebb
2 ek tahini
2-3 gerezd fokhagyma
citrom lé, olíva olaj

1. A cukkínit felkarikázzuk, a paprikát apró kockára vágjuk.
2. Olíva oljajon forró serpenyőben meggrillezzük mellészórva a fokhagyma gerezdeket.
3. Kiválogatjuk a cukkínit a paprika javát félre tesszük.
4. Összeturmixoljuk, kóstolunk, sózunk, 1 ek olíva olajat adunk hozzá.
Citrommal, pitával, olíva olajjal tálaljuk, bazsalikommal szórthatjuk vagy  ízlés szerint bármilyen friss zöld fűszerrel.
 
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni pillanatok alatt elfogy 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!