Cukkíni humusz
2013 augusztus 27. | Szerző: Dió Bisztró |
A cukkíniben az a jó, hogy szinte egész évben lehet kapni,az a bónusz, hogy megterem a kertünkben is. Nagyon alkalmazkodó zöldség, minden fűszernek felveszi az ízét és ettől minden egy kicsit vagy inkább sokkal jobb lesz. Ezt az ötletet a Mautner Zsófi, a Chili és Vanília blog szerzője adta ő készített egy pisztáciásat ami nagyon jól hangzott, plussz pakoltam a hűtőt és találtam tahinit ami elfeledve bújkált a polcon.
Hozzávalók:
2-3 db cukkíni normál méretű
1 db kápia parika, vagy kaliforniaiból egy kisebb
2 ek tahini
2-3 gerezd fokhagyma
citrom lé, olíva olaj
1. A cukkínit felkarikázzuk, a paprikát apró kockára vágjuk.
2. Olíva oljajon forró serpenyőben meggrillezzük mellészórva a fokhagyma gerezdeket.
3. Kiválogatjuk a cukkínit a paprika javát félre tesszük.
4. Összeturmixoljuk, kóstolunk, sózunk, 1 ek olíva olajat adunk hozzá.
Citrommal, pitával, olíva olajjal tálaljuk, bazsalikommal szórthatjuk vagy ízlés szerint bármilyen friss zöld fűszerrel.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni pillanatok alatt elfogy 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: