Cukkíni humusz

A cukkíniben az a jó, hogy szinte egész évben lehet kapni,az a bónusz, hogy megterem a kertünkben is. Nagyon alkalmazkodó zöldség, minden fűszernek felveszi az ízét és ettől minden egy kicsit vagy inkább sokkal jobb lesz. Ezt az ötletet a Mautner Zsófi, a Chili és Vanília blog szerzője adta ő készített egy pisztáciásat ami nagyon jól hangzott, plussz pakoltam a hűtőt és találtam tahinit ami elfeledve bújkált a polcon.

Hozzávalók:

2-3 db cukkíni normál méretű

1 db kápia parika, vagy kaliforniaiból egy kisebb

2 ek tahini

2-3 gerezd fokhagyma

citrom lé, olíva olaj

1. A cukkínit felkarikázzuk, a paprikát apró kockára vágjuk.
2. Olíva oljajon forró serpenyőben meggrillezzük mellészórva a fokhagyma gerezdeket.
3. Kiválogatjuk a cukkínit a paprika javát félre tesszük.
4. Összeturmixoljuk, kóstolunk, sózunk, 1 ek olíva olajat adunk hozzá.
Citrommal, pitával, olíva olajjal tálaljuk, bazsalikommal szórthatjuk vagy  ízlés szerint bármilyen friss zöld fűszerrel.
 
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni pillanatok alatt elfogy 🙂

Tovább a blogra »