Gluténmentes palacsinta és jeges csoki mousse
2013 szeptember 2. | Szerző: Dió Bisztró |
A csoki imádó blogger lányok keltették fel az érdeklődésemet a cukor nélküli csoiki mousse iránt, a technika amivel készül az kész talány, de működik 🙂 Normál menetben gőz fölött melegen készítjük habot verünk meg még sok mindent csinálunk, ami elég macerása végeredmény azonban valami szuper nem beszélve a sok-sok kalóriáról IGY készül. Most a következőképpen járunk el:
1. 18 dkg étcsokoládét apróra törünk
2. 1,6 dl vizet felforralunk.
3. egy tálban feloldjuk a csokit a vízben
4. majd egy jeges vízzel telt edénybe tesszük és robotgéppel 2-3 perc alatt habot készítünk.
…ennyi az egész. 74%-os csokit használtam ez nagyon keserű ebben a formában egy földi halandó számára, ezért azt javaslom 60 %-os -sal próbálkozzunk.
Heston http://www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0 csinálja 🙂
A palacsinta normál menetben készült
20 dkg rizsliszt
3 db tojás
2 dl szóda
2 dl tej vagy főző tejszín most ezt használtam mert nem volt tej otthon 🙂
1 csipet só
2-3 ek olaj
állni hagyjuk normál menetben megsütjük.
A palacsintában sem volt cukor, ezért porcukrot tettem rá, valami édesítő mindenképpen szükséges az izek kiegyensúlyozása miatt .
Nagyon finom lett, maradt még belőle amiből egy klassz főétel körete lett, amiről majd holnap írok bővebben 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: