Kukoricás csirkeragu tejszínes gombás palacsinta metélttel KÖLES konyha ihlette

A napokban jártam a KÖLESBEN  ITT a Rita konyhájában, aki gasztroblogger, anyuka, séf a konyhájában egy igazi energia bomba. Volt egy álma egy saját kis étterem, “kajálda”, gasztrobár, szóval egy hely, ahol egészséges, finom és szép ételeket főzhet addig-addig álmodozott míg eljött a nap, amikor megnyitott. A gluténmentes, tejmentes ételek készítése a specialitása, elkötelezett híve az egészséges ételeknek, valami fantasztikusan készíti. Az ételek bármelyik étlapon megállnák a helyüket. Vendégei rajonganak  érte, mert végre ők is ehetnek olyan ételeket, amit az allergiájuk miatt máshol nem. Én nem vagyok allergiás, de azért szeretek figyelni a konyhában 70%-ban az étkezésünk határozza meg az egészségünket, a fennmaradó rész a mozgás és  genetika 🙂 Ritának mindig van egy-két ötlete hogyan lehet változatosan és IZESEN főzni egészséges ételeket. Amikor ott voltam ezt a finomságot kóstoltam :

kukoricás, kápiás cukkínis ragu borban párolva, hajdinával,  kaptam egy kis kóstolót a vaníliás sárgarépa salátából 🙂 Nagggyon finom volt igazán kedvemre való .
 
Hétvégén körbe néztem mi van a hűtőben és elkészítettem íz emlékezetből, az én változatomat 🙂

Hozzávalók:

1 db csirkemell

10 dkg csirkemell sonka

1 db kápia parika

1 cső főtt kukorica

1-1,5 dl prosecco

20 dkg gomba

2dl tejszín

4 db rizslisztes palacsinta

1. A csirkemellet és a sonkát csíkokra vágjuk.
2. Kevés zsiradékon lepirítjuk, felöntjük 1-1,5 dl prosecco-val, fehér borral, vagy húslevessel megpároljuk.
3.A mikor már majdnem elkészül a hús hozzáadjuk a kukoricát összemelegítjük, amikor a levét már majdnem elfőtte hozzáadjuk a kápia paprikát
4. A palacsintákat feltekerjük metéltre vágjuk.
5 A gombát kevés zsíradékon megsütjük, sózzuk borsozzuk, tejszínnel besűrítjük a palacsintákat beleforgatjuk

Tovább a blogra »