Kukorica puffancs
2013 szeptember 4. | Szerző: Dió Bisztró |
A főtt kukorica a nyárban a legjobb dolog, még mindig lehet kapni így ősz elején szeretem megfőzni, grillezni és utána összeütni belőle valamit. Ez a kis “fasírt”, puffancs nem egy bonyolult történet pikk-pakk megvan friss petrezselymet metélőhagymát, bazsalikomot lehet beletenni nagyon üde lesz . Főzelékhez, mártogatóssal hmmm… nem lehet abbahagyni, most fokhagymás, görög joghurtos mártogatós volt hozzá, főzelékhez, szaftos húshoz köretnek pazar 🙂
40 dkg főtt (konzerv) kukorica
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 csipet cukor
3 evőkanál liszt
só, bors
őrölt csili
olaj a sütéshez
1. A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
3 evőkanál liszt
só, bors
őrölt csili
olaj a sütéshez
1. A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
2. Felaprítjuk a petrezselymet, a hagymát félbevágjuk, finomra vágjuk.
A petrezselymet és a hagymát összekeverjük a kukoricával.
3. A tojást a lisztbe keverjük,
4. A tejben felfuttatjuk az élesztőt a tojásos masszához keverjük, 5 percig állni hagyjuk.
4. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a csilit, elkeverjük a kukoricával.
5. Serpenyőben olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk, közepes aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: