Kukorica puffancs

2013 szeptember 4. | Szerző: |

 
 A főtt kukorica a nyárban a legjobb dolog, még mindig lehet kapni így ősz elején szeretem megfőzni, grillezni és utána összeütni belőle valamit. Ez a kis “fasírt”, puffancs nem egy bonyolult történet pikk-pakk megvan friss petrezselymet metélőhagymát, bazsalikomot lehet beletenni nagyon üde lesz . Főzelékhez, mártogatóssal hmmm… nem lehet abbahagyni, most fokhagymás, görög joghurtos mártogatós volt hozzá,  főzelékhez, szaftos húshoz köretnek pazar 🙂
 
 
 
40 dkg főtt (konzerv) kukorica
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 csipet cukor
3 evőkanál liszt
só, bors
őrölt csili
olaj a sütéshez


1. A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.

2. Felaprítjuk a petrezselymet, a hagymát félbevágjuk, finomra vágjuk.

A petrezselymet és a hagymát összekeverjük a kukoricával.

3. A tojást a lisztbe keverjük,

4. A tejben felfuttatjuk az élesztőt  a tojásos masszához keverjük, 5 percig állni hagyjuk.

4. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a csilit, elkeverjük a kukoricával.

5. Serpenyőben olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk, közepes aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!