Kukorica puffancs

 
 A főtt kukorica a nyárban a legjobb dolog, még mindig lehet kapni így ősz elején szeretem megfőzni, grillezni és utána összeütni belőle valamit. Ez a kis “fasírt”, puffancs nem egy bonyolult történet pikk-pakk megvan friss petrezselymet metélőhagymát, bazsalikomot lehet beletenni nagyon üde lesz . Főzelékhez, mártogatóssal hmmm… nem lehet abbahagyni, most fokhagymás, görög joghurtos mártogatós volt hozzá,  főzelékhez, szaftos húshoz köretnek pazar 🙂
 
 
 
40 dkg főtt (konzerv) kukorica

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1 tojás
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 csipet cukor

3 evőkanál liszt

só, bors

őrölt csili

olaj a sütéshez




1. A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.

2. Felaprítjuk a petrezselymet, a hagymát félbevágjuk, finomra vágjuk.

A petrezselymet és a hagymát összekeverjük a kukoricával.

3. A tojást a lisztbe keverjük,

4. A tejben felfuttatjuk az élesztőt  a tojásos masszához keverjük, 5 percig állni hagyjuk.

4. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a csilit, elkeverjük a kukoricával.

5. Serpenyőben olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk, közepes aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

 

 

 
Tovább a blogra »