CSokis zabkeksz liszt és cukor nélkül

2013 szeptember 6. | Szerző: |

csokis zabkeksz

 

 

 

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
12 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljesőrlésű liszt vagy zabkorpa
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg diétás tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható, én kakaóport tettem bele)

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire.
Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is.

A vajat robotgéppel habosra keverem az édesítővel, majd hozzádolgozom a tojást.

A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom.

10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Kb. 30 tallér lesz belőle.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!