CSokis zabkeksz liszt és cukor nélkül

csokis zabkeksz

 

 

 

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

12 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)

1 tojás

15 dkg zabpehely

10 dkg teljesőrlésű liszt vagy zabkorpa

1 kávéskanál őrölt fahéj

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

10 dkg diétás tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható, én kakaóport tettem bele)

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire.

Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is.

A vajat robotgéppel habosra keverem az édesítővel, majd hozzádolgozom a tojást.

A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom.

10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Kb. 30 tallér lesz belőle.

 

Tovább a blogra »