Grillezett fehér padlizsán piac túrával

2013 szeptember 10. | Szerző: |

A padlizsánról most tudtam meg, hogy burgonyaféle vagy legalábbis a családjába tartozik 🙂 Lehet fehér, sárga vagy lila gömb vagy hosszúkás, amiből a legtöbbet láthatunk. Bővebben ITT olvashattok róla 🙂 Nekem most éppen sikerült fehéret  beszereznem. Ugyanúgy készítettem, mint a lilát, ha különbséget kellene tennem a fehérből kisebb méretűeket találtam a húsa édesebb, mint a lilának nagyon jól bírja a grillezést  nem találtam keserűt benne. Mindenfélét próbáltam belőle jönnek majd szépen sorban a receptek nagyon tetszik. A hétvégi piactúrámon a Lehelt  és a Garay piacot térképeztem fel, óriási a különbség. A Garay lepukkant formájában egy nyüzsgő, élő piac volt sok őstermelővel, lángossal, sült kolbásszal szóval mindennel, ami csak kell most mióta egy kvázi üzletközpont része a piac teljesen kiüresedett ebben az éveben, nem tudom minek a javára írhatjuk ezt lecsúszást de látványos ! A választékot tekintve a minimál repertoárra korlátozódik, ha valamit szeretnénk van egy kereskedő, akinél meg lehet rendelni másnapra 🙁 A Lehel hozza a formáját a minimál repertoárt + a kis finomságokat  középen a padon szép számmal akadnak BÁTOR őstermelők, akik arra vetemednek, hogy gömb uborkát, fahéj illatú bazsalikomot, marhaszív paradicsomot,  fehér padlizsánt termelnek. …éééés az elvetemült gasztro bloggerek, kíváncsi érdeklődők, amatőr és profi séfek ott tolonganak a kis standjuk előtt. Érdemes körül nézni, érdeklődni nagyon jó fejek, viccesek, segítőkészek a  32-es asztalt kifejezetten ajánlom  hétfőn, szerdán és szombaton 🙂
 
Hozzávalók:
 
3-4 padlizsán hosszú lapokra vágva
só, bors,
5 ek olíva olaj fokhagyma héjastól
paradicsom, bazsalikom
1 bögre köles
2 bögre húsleves vagy víz

1. A padlizsánt felszeleteljük, sózzuk.
2. A paradicsomot kimagozzuk apró kockára vágjuk.
3. A kölest megmossuk, 2x-es mennyiségű hús levessel vagy vízzel 15-20 perc alatt megfőzzük.
4. Egy vastag aljú serpenyőt felforrósítunk olajat öntünk bele, a fokhagymát héjastól beletesszük, majd arany barnára sütjük a padlizsánt.
5. A paradicsomból salsát készítünk só, ecet, a padlizsán mellett sült fokhagyma hozzáadásával végül megszórjuk aprított bazsalikommal.
6. A kölesből golyókat formálunk, tálalhatunk. A kölet helyett pirítóssal, pitával is kinálhatjuk.
Nagyon finom nem lehet abbahagyni 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!