Duplán rakott padlizsán hajdinával

2013 szeptember 11. | Szerző: |

 
Igen, én szóltam előre 🙂 Ez a hét padlizsánról szól, aki nem szereti annak most vége van 😀
Alaphelyzet felkutatni mi van a hűtőben, még nincs ötlet,  mire megmostam a zöldséget kipakoltam a hűtőből azt, ami számításba jöhet megvolt 🙂 Azt hiszem életem egyik legütősebb raguját hoztam össze 🙂 A fehér padlizsán természetesen az alap, bacon, paradicsom, sok hagyma, bazsalikom, chili, saját készítésű paradicsom lekvár enyhén csípősen és hajdina.
 
Hozzávalók:
 
0,5 kg darált sertés hús
3 db fehér padlizsán, a lilából 2 db is elég.
1 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 dkg bacon szalonna apró kockára vágva
1 doboz darabolt paradicsom, amiben (7 db Lucullus paradicsom volt)
1 db leveskocka
1 bögre hajdina
 
Mostanában sokat használom a wok-ot és nagyon bevált a lecsó készítéskor, azóta amit lehet ebben sütök.
1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a bacont felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, 1,5 db padlizsánt nagyobb kockára vágjuk.
 
2. A hajdinát megmossuk, beáztatjuk legalább 1 órára, így 15-20 perc alatt megfő, pontosan addigra, amíg a ragu elkészül, a főzővízbe, ami 2x-es mennyiségű víz,  egy húsleveskockát dobjunk bele.
 
3. A ragunak az alapja a bacon, amit lepirítunk, hozzáadjuk a hagymákat majd együtt megpároljuk,  ezután lepirítjuk a hagymás alapon a húst, majd a feldarabolt padlizsánt is megsütjük ezen az  alapon, hozzáadjuk a paradicsomot, szétfőzzük, majd fűszerezzük chilivel, paradicsom lekvárral készre főzzük.
 
4. A hajdinát leszűrjük.
 
5 . A maradék padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk egy hőálló tál alját beborítjuk vele. Erre jön a hajdina, majd a húsos ragu, ezt befedjük hajdinával a tetejét befedjük padlizsánnal és paradicsom szeletekkel.
 
6. Fél órára 180 fokos sütőbe tesszük megsütjük.
 
A társaság igen meg volt vele elégedve, még némi parmezán forgáccsal és sózással toldották meg a receptet, én azzal érveltem, hogy “reform” ételnek szántam, tehát nem volt célom túlsózni és a tejes tartozékokat is igyekeztem mellőzni 🙂 A kamasz 15 éves, aki igen kritikus és nagy gourman 2 cikket képes volt magába tolni, azt hiszem meg vagyok elégedve 😀
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!