Patiszon paprikás
2013 szeptember 16. | Szerző: Dió Bisztró |
A patiszon egy tökféle, mostanában úgylátszik vagy tök vagy padlizsán jön velem szembe, jön még a cékla is csak nem jutottam odáig, hogy megcsináljam. A patiszonról a nyarak jutnak eszembe, amikor nagyanyám rántva készítette el nekünk, olyan hal formájúra szeletelte és krumplipürét adott hozzá, a tesóm persze rá se nézett, de nekem nagyon ízlett. Anyai ágon a tökfőzelék, a cukkíni és a patiszon iránti rajongás úgy tűnik generációkon át öröklődik 🙂 Most Annámtól kaptam nagyon zsenge darabokat abban biztos voltam, hogy rántani nem fogom és tölteni sem és főzelék sem lesz belőle:) Így a paprikás maradt, amire már nagyon vágyom egy igazi jó kis marhából 🙂 No, ez nem lett marha és húsnak sem hús, de mint egészséges kaja, ami hamar elkészül abszolút tökéletes.
Hozzávalók:
3-4 közepes patiszon
1 db nagy közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db répa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db leveskocka
0,5 l víz
olaj, itt kókuszolaj
ízlés szerint pirospaprika, ez lehet füstölt is, cayenne bors,
só, bors, díszítésként petrezselyem vagy bazsalikom apróra vágva
1. A hagymát az olajon megpároljuk enyhés sózzuk.
2. A feldarabolt répát lepirítjuk.
3. Rászórjuk a parikát jól átkeverjük, hozzáadjuk a patiszont.
4. Felöntjük a leveskockás vízzel, hagyjuk főni 5 percig.
5. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát. Készre főzzük.
A répa jól besűríti a szaftot tejföllel, jogurttal tálaljuk, a köret tetszőleges nálam barna rizzsel készült.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: