Zabpelyhes meggyes gluténmentesen
2013 szeptember 20. | Szerző: Dió Bisztró |
Az Aldinak van egy kék papíros finom szemű zabpelyhe ezt ajánlom hozzá, ha valaki rusztikusabban szereti a nagyszeművel is tökéletes.
Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):
- 1,5 pohár liszt, nálam rizs liszt
- 2 ml szódabikarbóna
- 2 pohár zabpehely
- 1 pohár barnacukor, nálam nyírfa cukor nem fontos ez a mennyiség, ha van eleve cukor a meggyben
- 1 pohár Rama
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 dkg meggy nálam 1 üveg anyuka meggy befőttje 75 dkg
- 4 evőkanál keményítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 150 g cukor
- 2 evőkanál citromlé.
1. A meggyet saját levében, ha befőtt 2 dl vízzel felöntve, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel, ha a befőttben van nem szükséges.
2. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
3.Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: