Zabpelyhes meggyes gluténmentesen

2013 szeptember 20. | Szerző: |

Ez a süti évekkel ezelőtt a kedvencem volt a Kaldecker Gyuri receptje alapján készítettem, aztán soha többet 🙂  Miután az idei meggy termésünk remek volt anya szuper befőttet készített  így eszembe jutott ez a süti, kicsit átalakítottam az összetevőket csökkentve a szénhidrát mennyiségét egy gyors,  rendkívűl finom süti lett  már emlékszem miért is szerettem annyira. Nagyon laktató, szuper jól szállítható gyerekeknek, felnőtteknek uzsonnára remekül lehet csomagolni. A meggyünk szuper jó fajta, olyan amit a konyakos meggyhez használnak, nem szottyad össze, főzés után is van tartása harpható ez nagyon megdobta az ízét nem beszélve a kis rumról, ami a befőttbe került 🙂

Az Aldinak van egy kék papíros finom szemű zabpelyhe ezt ajánlom hozzá, ha valaki rusztikusabban szereti a nagyszeművel is tökéletes.

Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):

  • 1,5 pohár liszt,  nálam rizs liszt
  • 2 ml szódabikarbóna
  • 2 pohár zabpehely
  • 1 pohár barnacukor, nálam nyírfa cukor nem fontos ez a mennyiség, ha van eleve cukor a meggyben
  • 1 pohár Rama
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 dkg meggy nálam 1 üveg anyuka meggy befőttje 75 dkg
  • 4 evőkanál keményítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál mandulalikőr
  • 150 g cukor
  • 2 evőkanál citromlé.

1. A meggyet saját levében, ha befőtt 2 dl vízzel felöntve, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel, ha a befőttben van nem szükséges.
2. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.
3.Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!