Zabpelyhes meggyes gluténmentesen

Ez a süti évekkel ezelőtt a kedvencem volt a Kaldecker Gyuri receptje alapján készítettem, aztán soha többet 🙂  Miután az idei meggy termésünk remek volt anya szuper befőttet készített  így eszembe jutott ez a süti, kicsit átalakítottam az összetevőket csökkentve a szénhidrát mennyiségét egy gyors,  rendkívűl finom süti lett  már emlékszem miért is szerettem annyira. Nagyon laktató, szuper jól szállítható gyerekeknek, felnőtteknek uzsonnára remekül lehet csomagolni. A meggyünk szuper jó fajta, olyan amit a konyakos meggyhez használnak, nem szottyad össze, főzés után is van tartása harpható ez nagyon megdobta az ízét nem beszélve a kis rumról, ami a befőttbe került 🙂

Az Aldinak van egy kék papíros finom szemű zabpelyhe ezt ajánlom hozzá, ha valaki rusztikusabban szereti a nagyszeművel is tökéletes.

Hozzávalók (1 pohár = 250 ml):

1. A meggyet saját levében, ha befőtt 2 dl vízzel felöntve, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel, ha a befőttben van nem szükséges.

2. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.

3.Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.

Tovább a blogra »