Csirkemáj padlizsános raguval

2013 október 1. | Szerző: |

 
 
 
 
Annámmal megéheztünk 🙂 Főzzünk valamit gyorsan, hatékonyan, hiszen a 4 és fél + a harmincX éves férficsapat is jelzett már, hogy idő van 🙂 Továbbra is hatékonyan kiürítettük a hűtőt, még hatékonyabban  feltérképeztük milyen készletek vannak. Volt padlizsán, répa, fehér hagyma, fohagyma, vaj és már meg is volt az ötlet 🙂

Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán 1 cm -es kockára vágva
2 nagy répa egészen apró kockára vágva
0,5 kg csirkemáj
1 ek liszt
6 gerezd fokhagyma
1 közepes fehér hagyma
olíva olaj
só bors
2-3 dkg vaj

1. A padlizsánt kockára vágva besózzuk, a répát apró kockára vágjuk (persze pucolás után :)).
2. A vajat olíva olajjal felmelegítjük, az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a répát megpároljuk, amikor félkemény hozzáadjuk a padlizsánt megsütjük.
4. Kivesszük a serpenyóből a zöldségeket félretesszük.
5. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe a lisztbe forgatott májat megsütjük 3-4 perc alatt.
6. Az elkészült májra öntjük a ragut, alaposan összerázzuk.

Ezalatt az idő alatt forró sütőben elkészült a steak burgonya olaj nélkül, sózzuk. A májat a sütés alatt nem sózzuk amikor elkészült és összekeverjük a zöldségekkel, akkor teszünk rá egy keveset.

A férfiemberek is csendesen falatoztak, néha méltóságteljes hümmögéssel jelezték, hogy meg vannak elégedve a 30 perces ebéddel 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!