Csirkemáj padlizsános raguval

 
 
 
 
Annámmal megéheztünk 🙂 Főzzünk valamit gyorsan, hatékonyan, hiszen a 4 és fél + a harmincX éves férficsapat is jelzett már, hogy idő van 🙂 Továbbra is hatékonyan kiürítettük a hűtőt, még hatékonyabban  feltérképeztük milyen készletek vannak. Volt padlizsán, répa, fehér hagyma, fohagyma, vaj és már meg is volt az ötlet 🙂

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán 1 cm -es kockára vágva

2 nagy répa egészen apró kockára vágva

0,5 kg csirkemáj

1 ek liszt

6 gerezd fokhagyma

1 közepes fehér hagyma

olíva olaj

só bors

2-3 dkg vaj

1. A padlizsánt kockára vágva besózzuk, a répát apró kockára vágjuk (persze pucolás után :)).

2. A vajat olíva olajjal felmelegítjük, az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a répát megpároljuk, amikor félkemény hozzáadjuk a padlizsánt megsütjük.

4. Kivesszük a serpenyóből a zöldségeket félretesszük.

5. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe a lisztbe forgatott májat megsütjük 3-4 perc alatt.

6. Az elkészült májra öntjük a ragut, alaposan összerázzuk.

Ezalatt az idő alatt forró sütőben elkészült a steak burgonya olaj nélkül, sózzuk. A májat a sütés alatt nem sózzuk amikor elkészült és összekeverjük a zöldségekkel, akkor teszünk rá egy keveset.

A férfiemberek is csendesen falatoztak, néha méltóságteljes hümmögéssel jelezték, hogy meg vannak elégedve a 30 perces ebéddel 🙂

Tovább a blogra »