Chilis bazsalikomos paradicsom lekvár

2013 október 2. | Szerző: |

 
 
 
 Miért paradicsomból, és minek ez a lekvár? Nem értette anya mit is akarok én ezzel az egésszel 🙂 Vettem paradicsomot,  maradt belőle “egy kevés” nem akartam szószt, vagy levest ellenben nagyon szeretem az édes csípős szószt, amit lehet kapni  ha külföldiül főzök előszeretettel öntözgetem a főztömbe amitől minden íz egy kicsit még izgalmasabb lesz 🙂
 
  • 1 kg paradicsom
  • 30 dkg cukor
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 kis chili, ha nincs friss pehely, por formában is megfelel
  • 3:1-ben zselésítő vagy 2:1-ben zselésítő (akkor az arányok annak megfelelően változnak)
  •  
    1. Szabályosan úgy készítjük a lekvárt, hogy megmossuk kereszt alakban éles késsel bevágjuk a paradicsomok alját, lobogó vízbe dobáljuk, majd 1 perc elteltével jéghideg vízbe szedjük őket.
    Így könnyű a héjat eltávolítani. Majd el kellne távolítani a magokat, a csumát és nagyon apróra vágni.

    2. Kevés vizet aláöntve párolni folytonosan pótolva az elpárolgott folyadékot.  Hozzáadni a finomra vágott bazsalikomleveleket a magozott chilit addig főzni amíg a paradicsom húsa megpuhul.

    3.Botmixerrel pürésíteni, rászórni a zselésítőt, majd amikor újra felforr, ráöntjük a cukrot. A cukorral még 5 percig főzni, száraz, tiszta üvegekbe szedni, másnapig dunsztolni meleg helyen.

     
    én ezzel szemben :
     
    1. Megmostam, kicsumáztam, nagyon apróra vágtam, a chilit szintén, a bazsalikomot szintén összeturmixoltam és feltettem főni. Vizet akkor tettem hozzá, amikor láttam, hogy nagyon sűrűvé kezd válni.
    2. Amikor elfőtte a vizet, hozzáadtam a cukrot, zselésítőt, üvegekbe töltöttem, dunsztba tettem és készen is volt.
     
    A héj nem probléma, mert majdnem teljesen eltűnt a főzés és turmixolás közben, a magok engem nem zavarnak sőt tetszik, hogy látszik benne.
     
     
    

    Kommentek


    Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

    | Regisztráció


    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!