Chilis bazsalikomos paradicsom lekvár
2013 október 2. | Szerző: Dió Bisztró |
Miért paradicsomból, és minek ez a lekvár? Nem értette anya mit is akarok én ezzel az egésszel 🙂 Vettem paradicsomot, maradt belőle “egy kevés” nem akartam szószt, vagy levest ellenben nagyon szeretem az édes csípős szószt, amit lehet kapni ha külföldiül főzök előszeretettel öntözgetem a főztömbe amitől minden íz egy kicsit még izgalmasabb lesz 🙂
1. Szabályosan úgy készítjük a lekvárt, hogy megmossuk kereszt alakban éles késsel bevágjuk a paradicsomok alját, lobogó vízbe dobáljuk, majd 1 perc elteltével jéghideg vízbe szedjük őket.
Így könnyű a héjat eltávolítani. Majd el kellne távolítani a magokat, a csumát és nagyon apróra vágni.
2. Kevés vizet aláöntve párolni folytonosan pótolva az elpárolgott folyadékot. Hozzáadni a finomra vágott bazsalikomleveleket a magozott chilit addig főzni amíg a paradicsom húsa megpuhul.
3.Botmixerrel pürésíteni, rászórni a zselésítőt, majd amikor újra felforr, ráöntjük a cukrot. A cukorral még 5 percig főzni, száraz, tiszta üvegekbe szedni, másnapig dunsztolni meleg helyen.
én ezzel szemben :
1. Megmostam, kicsumáztam, nagyon apróra vágtam, a chilit szintén, a bazsalikomot szintén összeturmixoltam és feltettem főni. Vizet akkor tettem hozzá, amikor láttam, hogy nagyon sűrűvé kezd válni.
2. Amikor elfőtte a vizet, hozzáadtam a cukrot, zselésítőt, üvegekbe töltöttem, dunsztba tettem és készen is volt.
A héj nem probléma, mert majdnem teljesen eltűnt a főzés és turmixolás közben, a magok engem nem zavarnak sőt tetszik, hogy látszik benne.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: