Sárgaborsó leves frissítve
2013 október 3. | Szerző: Dió Bisztró |
A sárgaborsó valahogy nincs a gasztronómia fókuszában, olyan kis mostoha gyerek 🙂 Valahogy eszembe jutott, hogy milyen régen ettem, leginkább főzelék formájában, pörkölttel, berántva leginkább a menzán 😀 olyan nosztalgikus hangulat futott végig rajtam, de ma már nem csinálhatom így, olyan egyszerű lenne vagy inkább korszerűtlen 🙂 Így összedobtam egy lepényféleséget és egy levest. Egy fél kilós adagot használtam fel mindenből lett bőségesen. A levest magában ettük minden levesbetét nélkül, de magokat, chipset bármit lehet hozzá, nagyon finom még sült hagymával vagy fokhagymás pirítóssal is 🙂
Hozzávalók:
20-25 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
chili pehely ízlés szerint
chili pehely ízlés szerint
1 nagyobb babérlevél
1 l alaplé, húsleves
2 dl kókusztej vagy tejszín ki mit szeret
só, bors
1. A sárgaborsót alaposan megmossuk elég lisztes sok vízből meg kell mosni.
Beáztatjuk néhány órára, mert sokkal hamarabb megfő ez legalább 3-4 óra legyen, de ha este beáztatjuk és másnap főzzük meg az a legjobb.
2. Feltesszük főni a fűszerekkel vízben annyival, hogy éppen ellepje, amikor felforrt felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
3. Összeturmixoljuk hozzáadjuk a tejszínt felforraljuk, ha szükséges levessel vagy vízzel hígítjuk.
Nagyon ízes, tartalmas enyhén csípős igazán finom leves. Egy kis pitével laza tésztával egy olcsó laktató egészséges menüt rakhatunk össze 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: