Dió Bisztró dió levese

2013 október 7. | Szerző: |

 

Amikor  elkezdtem írni ezt a blogot, arról álmodtam, hogy majd lesz egy  bisztróm, valahol egy klassz helyen egy hatalmas dió fával az udvarán én ott fogok főzni. Lesz egy állandó része az étlapnak, a “dió menü”, aminek minden fogásában lesz dió 🙂 ezt olyan jó ötletnek gondoltam, és ha rágondolok, mindig tudok lelkesedni,  a leves része nem akart összejönni a fejemben, sokszor ugyanis fejben főzök, amikor ott oké, akkor megcsinálom igaziból 🙂 Aztán a napokban eszembe jutott ez a leves kicsit franciás, nagyon egyszerű  olyan, de olyan finom, hogy el sem hittem, hogy ez ilyen is lehet 🙂 Ami jó benne, hogy nem kell hozzá semmi extra alapanyag, 20 perc maximum az elkészítése. Persze rögtön ki is kellett próbálnom, hogy működik a gyakorlatban a menü éttermeset játszottam kritikussal meg minden, ami kell 🙂 Jó sikerült, átmentem a “vizsgán “:)

Hozzávalók:

10 dkg ementáli sajt vagy bármilyen ízes sajt, trapista ne, mert most kellenek az ízek.

1/2 l húleves ( kockából is jó)

2 dl tejszín

1/2 póré hagyma

3 db újhagyma

2 gerezd fokhagyma

5-6 dkg dió durvára darabolva

1 ek dió olaj

2ek olíva olaj

1 tk vaj

só, bors,

krémsajt, pirítós

1. A hagymákat finomra vágjuk vaj, olíva olaj keverékén megpároljuk, kb. 10 szem diót adunk hozzá és lepirítjuk.

2. Felöntjük a levessel felforraljuk.

3. A lereszelt sajtot összekeverjük a tejszínnel, kevés levest adunk hozzá, majd visszaöntjük a levehez kiforraljuk.

4. A diót kiszedjük, ha nem szeretjük az állagát ebben a formában 🙂 ( én kiszedtem)

5. A maradék diót szárazon, külön lepirítjuk, a pirítósokat megkenjük krémsajttal, és bőven szórunk rá a pirított dióból.

6. Tálaláskor adunk hozzá a dió olajból.

 

Fantasztikusan fűszeres, telt ízű levest kapunk, csak ajánlani tudom, ha valaki éppen beesik hozzánk, amíg beszélgetünk pillanatok alatt elkészül.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!