Jamie Oliver ihlette karfiolos, diós mammma pasta :)

2013 október 8. | Szerző: |

P9262662

 

Újra beleszerettem Jamie Oliverbe 🙂 most éppen a 15 perces kajáival vett le a lábamról. Olyan jó fej ez a pasi valahogy nem lehet megunni, szenvedélyes, vicces, mindig aktuális, friss, és végtelenül és nagyon, nagyon kreatív amitől el vagyok varázsolva. Ja, és ahogy Anna mondta velünk együtt öregszik sármosra, és nagggyon dögösre 🙂 Szardellával főzött valamit bevillant, hogy nekem is van a hűtőben még soha nem használtam semmire éppen itt volt az ideje, a karfiol pedig nagyon szép volt friss, fehér nem lehetett otthagyni a piacon, így összepattintódott ez a tészta. Őszintén szólva az első két villányi fura, szokatlan nem ezt várjuk egy olasz tésztától valami paradicsomra, valami tejszínesre számítunk húsra nem is tudom, szóval fura…ám a harmadik villától már csak arra tudsz gondolni, hogy remélem maradt még mert ez valami bomba jó 🙂 Azt hiszem ez is felkerül a Dió Bisztró képzeletbeli étlapjára ez lesz a napi tészta diós változata 🙂

Hozzávalók

  • 0,5 kg / 1 csomag tagliatelle vagy bármilyen nekünk tetsző tészta
  • 1 db karfiol
  • 4 db újhagyma
  • 3 db szardella
  • 2 marék dió
  • 1/2 citrom leve héja
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • egy nagy csipet sáfrány
  • só,  bors
  • chilipehely vagy friss 1 db mag nélkül finomra vágva
  • reszelt parmezán, petrezselyem

1. A sáfrányt forró vízbe áztatjuk.

2. A tésztát feltesszük főni a csomagoláson feltüntetett módon.

3. Egy másik fazékban megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. Forrás után 3-4 percig, majd hideg vízben lehűtjük fontos, hogy roppanós maradjon.

4. Közben a hagymát puhára dinszteljük az olívaolajon. Rátesszük a szardellákat, szétnyomkodjuk, elkeverjük, ráöntjük a sáfrányos vizet, hozzáadjuk a karfiolt, a chilipelyhet, a diót. Közepes lángon kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

5. A kifőtt tésztát lecsöpögtetjük és a karfiolos mártáshoz keverjük. Kevés olívaolajjal még meglocsoljuk, ha szükséges sózzuk.

Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal  citromhéjjal megszórjuk, jöhet a  petrezselyem és a  citromlé. A diót a végén is hozzáadhatjuk, legközelebb ezt választom, a szárazon pirított diónak sokkal jobban szeretem az ízét  én ezt fogom választani.

P9262661

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!