Jamie Oliver ihlette karfiolos, diós mammma pasta :)
2013 október 8. | Szerző: Dió Bisztró |
Újra beleszerettem Jamie Oliverbe 🙂 most éppen a 15 perces kajáival vett le a lábamról. Olyan jó fej ez a pasi valahogy nem lehet megunni, szenvedélyes, vicces, mindig aktuális, friss, és végtelenül és nagyon, nagyon kreatív amitől el vagyok varázsolva. Ja, és ahogy Anna mondta velünk együtt öregszik sármosra, és nagggyon dögösre 🙂 Szardellával főzött valamit bevillant, hogy nekem is van a hűtőben még soha nem használtam semmire éppen itt volt az ideje, a karfiol pedig nagyon szép volt friss, fehér nem lehetett otthagyni a piacon, így összepattintódott ez a tészta. Őszintén szólva az első két villányi fura, szokatlan nem ezt várjuk egy olasz tésztától valami paradicsomra, valami tejszínesre számítunk húsra nem is tudom, szóval fura…ám a harmadik villától már csak arra tudsz gondolni, hogy remélem maradt még mert ez valami bomba jó 🙂 Azt hiszem ez is felkerül a Dió Bisztró képzeletbeli étlapjára ez lesz a napi tészta diós változata 🙂
Hozzávalók
- 0,5 kg / 1 csomag tagliatelle vagy bármilyen nekünk tetsző tészta
- 1 db karfiol
- 4 db újhagyma
- 3 db szardella
- 2 marék dió
- 1/2 citrom leve héja
- 6 evőkanál olívaolaj
- egy nagy csipet sáfrány
- só, bors
- chilipehely vagy friss 1 db mag nélkül finomra vágva
- reszelt parmezán, petrezselyem
1. A sáfrányt forró vízbe áztatjuk.
2. A tésztát feltesszük főni a csomagoláson feltüntetett módon.
3. Egy másik fazékban megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. Forrás után 3-4 percig, majd hideg vízben lehűtjük fontos, hogy roppanós maradjon.
4. Közben a hagymát puhára dinszteljük az olívaolajon. Rátesszük a szardellákat, szétnyomkodjuk, elkeverjük, ráöntjük a sáfrányos vizet, hozzáadjuk a karfiolt, a chilipelyhet, a diót. Közepes lángon kevergetve pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
5. A kifőtt tésztát lecsöpögtetjük és a karfiolos mártáshoz keverjük. Kevés olívaolajjal még meglocsoljuk, ha szükséges sózzuk.
Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal citromhéjjal megszórjuk, jöhet a petrezselyem és a citromlé. A diót a végén is hozzáadhatjuk, legközelebb ezt választom, a szárazon pirított diónak sokkal jobban szeretem az ízét én ezt fogom választani.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: