Fűszeres ropogós csirkecomb sütőtökkel, sült céklával

Ez a recept Lorraine Pascale műsora után kerekedett 🙂 Amikor egy csirkét sütött lazán mindent bele alapon. Én most csak combokat sütöttem az ő módszerével nagyon bevált, az előkészítés nem vesz több idő igénybe, mint egy saláta összeállítása a munka javát a sütő már elvégzi. A végeredmény egy kívül ropogós belül puha hús lesz, a köret tetszőleges nálam a piacon éppen kapható cékla, sütőtök, burgonya, mindenféle hagyma adta.

Hozzávalók 1 főre

1 egész csirkecomb

1 db kisebb cékla

sütőtök nálam kanadai töknek a felső mag nélküli része

1/2 hagyma: lila és vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma héjastól

1 db burgonya

fűszerek:

1 mk garammasala

1 tk méz

1 csipet: chili, fahéj, só bors, kakukkfű

1 tk olíva olajban összekeverve úgy, hogy kenhető massza legyen

1. A megmosott, megszárított szobahőmérsélketű combokat 1/2 óráig 200 fokon elősütjük.

2. A zöldségeket meghámozzuk nagyobb kockára vágjuk 2 cm-es darabokra.

3. Az elősütött csirkecombokat megkenjük a fűszeres olajjal, a zöldségeket mellé szórjuk, sózzuk.

45-50 percig 180-190 fokon készre sütjük

4. Tálaláskor valamilyen zöldfűszerrel megszórjuk, a zöldségekre olíva olajat kevés balzsamecetet teszünk fantasztikusan finom lesz:)

Címkék: ,
Tovább a blogra »