Szexi kacsamell mangó pürével, gránátalmával

2013 október 25. | Szerző: |

PA102705

A kacsamell egy nagyon izgalmas dolog. Meg kell tapasztalni, hogyan kell rövid idő alatt, puhára olmlósra sütni. Már készítettem egyszer a “legkedvesebbnek a kedvesek között” ITT  jól sikerült, de a tapasztalat meghozta várva várt sikert, amikor pontosan olyan rózsaszín lett, olyan omlós amilyennek elképzeltem. Köretnek gnocchit készítettem, ahogy azt Jamie Olivernél láttam, a kisült kacsazsíron megpirítottam, mangó pürét, vaníliával , citrommal, az egész ételt megszórtam gyönyörű gránátalmával ahhh te jó ég :)))) extra lett, nagyjából fél óra, de inkábbb kevesebb idő alatt készül el.

Hozzávalók :

2 db kacsamell

1 cs.konyhakész gnocchi

1 db mangó konzerv

1/2 db gránátalma

só, bors, őrölt vanília

1. A kacsamelleket beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, néhány órára, vagy akár egy éjszakára sózva, borsozva állni hagyjuk.

2. A húst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten tároljuk. Ez egy fontos momentum hozzájárul, hogy a húsunk ne legyen rágós, könnyebben sül.

3. Előmelegített serpenyőben bőrével lefelé elkezdjük sütni, nem kell azonnal forgatni hagyjuk, hogy a zsír kisüljön, megmozgatjuk a serpenyőt, ha elmozdul akkor fordíthatjuk. Ez kb. 3-4 perc, majd a másik oldalát is megsütjük kb. 3-perc.

4. Utána ahogy van betesszük 160-170 fokos sütőbe 10-15 percig sütjük.

5. Ezalatt  a gnocchit megfőzzük sós vizben, a kisült zsírban lepirítjuk.

6. A mangót villával durvára daraboljuk citromlével őrölt vaníliával tálaljuk.

A húst egy széles lapos pengéjű késsel ferdén felszeleteljük, a köretet elrendezzük a tányéron, egy pohár bor, gyertyafény, jó kis jazz és…hajrá 😀

PA102691

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!