Szexi kacsamell mangó pürével, gránátalmával
2013 október 25. | Szerző: Dió Bisztró |
A kacsamell egy nagyon izgalmas dolog. Meg kell tapasztalni, hogyan kell rövid idő alatt, puhára olmlósra sütni. Már készítettem egyszer a “legkedvesebbnek a kedvesek között” ITT jól sikerült, de a tapasztalat meghozta várva várt sikert, amikor pontosan olyan rózsaszín lett, olyan omlós amilyennek elképzeltem. Köretnek gnocchit készítettem, ahogy azt Jamie Olivernél láttam, a kisült kacsazsíron megpirítottam, mangó pürét, vaníliával , citrommal, az egész ételt megszórtam gyönyörű gránátalmával ahhh te jó ég :)))) extra lett, nagyjából fél óra, de inkábbb kevesebb idő alatt készül el.
Hozzávalók :
2 db kacsamell
1 cs.konyhakész gnocchi
1 db mangó konzerv
1/2 db gránátalma
só, bors, őrölt vanília
1. A kacsamelleket beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, néhány órára, vagy akár egy éjszakára sózva, borsozva állni hagyjuk.
2. A húst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten tároljuk. Ez egy fontos momentum hozzájárul, hogy a húsunk ne legyen rágós, könnyebben sül.
3. Előmelegített serpenyőben bőrével lefelé elkezdjük sütni, nem kell azonnal forgatni hagyjuk, hogy a zsír kisüljön, megmozgatjuk a serpenyőt, ha elmozdul akkor fordíthatjuk. Ez kb. 3-4 perc, majd a másik oldalát is megsütjük kb. 3-perc.
4. Utána ahogy van betesszük 160-170 fokos sütőbe 10-15 percig sütjük.
5. Ezalatt a gnocchit megfőzzük sós vizben, a kisült zsírban lepirítjuk.
6. A mangót villával durvára daraboljuk citromlével őrölt vaníliával tálaljuk.
A húst egy széles lapos pengéjű késsel ferdén felszeleteljük, a köretet elrendezzük a tányéron, egy pohár bor, gyertyafény, jó kis jazz és…hajrá 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: