Cukkinis reggeli kenőcs

2011 október 17. | Szerző: |

Amint már tegnap írtam, ez a recept is a mostani Stahl-ból van. Inkább csajos reggeli – bár a gyerek már felismeri a cukkinit, ebbe most nem volt hajlandó belenyalni, hiába magyaráztam neki, hogy “kisfiam, anyádnak lehullik attól a haja, ha azt csinálod, mint apád, hogy zsigerből, kóstolás nélkül mondod azt valamire hogy nemkérem!”. Nem győztem meg, így anyósommal pirítós kenyéren belakmároztunk belőle ketten – érdekes, hogy nagyon spenótra hajazott az íze….  
Hozzávalók kb. 2 adaghoz
3db kicsi cukkin (kb. 15cm-ek)
2 gerezd fokhagyma
20dkg natúr krémsajt
fél citrom leve
só, bors, vaj
A cukkinikat megmostam, és a csepp formájú reszelőn lereszeltem (nem pucoltam meg, csak levágtam a végeit). Vajat hevítettem, rádobtam a fokhagymát, és mehetett bele a cukkini – közben sóztam, borsoztam. Vigyázzatok, mert én nem tettem bele sok sót, mégis kicsit sósnak találtam. Addig kavarhattam, míg a levét el nem párologtatta, és elkezdett barnulni éppenhogycsak… Levettem a tűzről, és egy késes keverőmixerbe tettem  a sajttal együtt és pépesre kevertem (lehet botmixerrel is) – az volt a lényeg, hogy levegősebb legyen. Pirítós kenyéren tálaltam. 
Az jutott eszembe, hogy ez olyan reggelekre is jó lesz majd amikor már nagyon benne vagyunk a télben, és majd elpusztulunk egy kis zöldért….  

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ahhoz képest, hogy olyan, mint az uborka, sokkal több mindenhez lehet használni… pl egy nyárutós lecsóhoz…. vagy megtölteni…. Ön mire gondolt?? 😀

  2. Beastie says:

    csini. cukkiniban sok finomág akad 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!