Ripsz-ropsz kuglóf

2011 október 9. | Szerző: |

Jó reggelt! Még nincs késő megcsinálni ezt a tuti kuglófot reggelire vagy tízóraira – kb. 1 óra alatt kész van, és ha ebben az időben kiteszitek, kb. 15 perc alatt langyosra hűl; teavajjal vagy anélkül, lekvárral, kakaóval, kávéval vagy tejjel tuti! Én egy kicsit módosítottam a lenti, Ani féle alapreceptet azzal, hogy volt kb. 8-10 dkg pörkölt darált dióm, így a liszt egy részét azzal helyettesítettem, és mi apróra vágott asztalt sárgabarackot tettünk bele, de ez el is hagyható, illetve lehet bele aszalt meggyet vagy mazsolát is tenni. 
Hozzávalók
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és kivajazunk-lisztezünk egy kuglóf formát.

4 tojás fehérje

1 cs só
5dkg cukor
A fehérjéket habosra verjük a cukorral és a sóval egy kisebb tálban úgy, hogy a kész hab ne essen ki a tálból, ha fejre állítjuk – ezt félre tesszük.. 

Utána egy nagyobb tálban 

4 tojás sárgája

20 dkg cukor
Kikeverjük a tojássárgáját habosra a cukorral, majd hozzáadunk:
1dl víz
1dl étolaj
25dkg liszt
fél zacsi sütőpor
aszalt gyümölcs.
Aztán a sárgájás masszába óvatosan nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérje habot. Kb. a massza felét beleöntjük a formába, a másik feléhez rakunk még kb. 3 ek cukrozatlan kakaót, ez is mehet a formába, kicsit összerázzuk, és irány a sütő. Kb. 50 perc alatt kész (tűpróba, azaz egy hústűt szúrjunk a kuglóf közepébe, és ha már nincs rajta tészta, megsült a kuglófunk)- hagyjuk kicsit meghűlni, és borítsuk ki. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!