Mulatós töltött karaj
2011 február 26. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez a recept is anyósom szülinapjára készült mint a pulykamell Sóstóhegy módra. Megkértem anyósomat, hogy az emailezést gyakorolva küldje már el nekem a receptet, mert elfelejtettem kiírni. Ezt a levelet kaptam tőle ma reggel:
“Reggel éppen a Dió Bisztrót olvastam, mert a kuglóf receptjét kerestem, és megtaláltam a sziciliai édességnél Notot és a Kornélra való utalást. Olyan jó volt még olvasni is!!! A recept: Mulatós töltött karaj
Hozzávalók:
1 kisebb füstölt csülök,
1 fej fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
1 nagy vöröshagyma,
8 -10 vékony szelet karaj /kb. 1kg csont nélkül/,
15 dkg juhtúró,
panirozáshoz: liszt, tojás, zsemlemozzsa, olaj/
Készítése: 1. a csülköt leöblítjük alaposan, majd addig főzzük, hogy a csontról könnyen lejöjjön a húst, amit felszeletelünk. 2. a fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a mustárral, a vöröshagymát felkarikázzuk. 3. a karajokat kiverjük, minden másodikat megkenünk fokhagymás mustárral, fektetünk rá egy csülökszeletet, teszünk rá hagymakarikát és morzsolt juhtúrót, és a végén lefedjük az üresen maradt karajszeletekkel hústűvel rögzítve. 4. panírozás után mérsékelt lángon sütjük, hogy alaposan átsüljön mindkét (alsó-felső) hússzelet. Jó étvágyat! Puszi Krumpliszsák Sanyinak és mindenkinek, Nagyi.”
Annnyira jó fej, na :))) Nincs mit tenni, “anyós fan” vagyok 🙂 ÉS persze ehhez is krumplipüré a köret, de petrezselymes krumplitól kezdve fokhagymás vajban párolt zöldségen át a salátáig minden belefér.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Fittness kaja így böjt előtt 🙂
Hát ebben benne van minden földi jó!!! Remekül néz ki:)
Már a neve is nagyon tetszik, finom lehet
Biztos nagyon finom!