A Dió Bisztró Sütije

2010 november 29. | Szerző: |

Hölgyek és Urak! 
Engedjétek meg, hogy Advent Első Vasárnapja alkalmából büszkén bemutas-suk nektek a Dió Bisztró sütijét! Sokat kerestük, kutattuk, próbálkoztunk, de meglett az eredménye 🙂 Az alapötletet a Le Cordon Bleu egyik sütiskönyve adta, elkészítettük a nekünk tetsző formában, és azt tudjuk mondani, hogy csodás! Mindenkinek szeretettel ajánljuk 🙂 


Hozzávalók kb. 16db közepes muffinhoz

15dkg puha vaj (azaz még nem folyik)
15dkg cukor
3 egész tojás
1 tojás sárgája
1,5 ek instant kávépor
15dkg liszt
1tk sütőpor
15dkg összevágott és pörkölt dió


A mázhoz
1 fehérje
10dkg cukor
1dl víz
0,5tk kávépor

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A muffin fomákat vajjal kikenjük, és csinos papírkapszlikat teszünk bele. 


A vajat, a kávéport és cukrot habosra verjük, külön kicsit felverjük az összes tojást, majd hozzáadjuk a cukros vajhoz 6 részletben. A száraz dolgokat (a dióból csak kb. 10 dkg-t, a nagyobb darabokat félretesszük díszíteni) összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Addig keverjük, amíg a tészta homogén nem lesz. Kiadagoljuk a sütőformába a tésztát, és  30 perc alatt megsül. Tessék figyelni, hogy ne kóstoljuk meg a tésztát nyersen, mert függőséghez vezethet :)) 

A mázhoz a vizben fel kell olvasztani a cukrot, és óva-tosan felforralni. Mielőtt fel-forrna, verjük fel a fehérjét kemény habbá, majd le-vesszük a gázról a szirupot, és nagyon lassan hozzácsur-gatjuk a habhoz, tovább ver-jük amíg az egész le nem hűl. A kávéport fél kiskanál meleg vízben feloldjuk és azt is hozzátesszük. A kihűlt muf-finok tetejét megkenjük a habbal, megszórjuk a mara-dék dióval, és kész. A máz (azaz hab) alatt keletkező sziruppal leönthetjük a muffinokat, és utána kenjük akkor meg a habbal stb. Nagggyon finom.      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!