Répa krémleves Thai felhangokkal
2012 október 25. | Szerző: Dió Bisztró |
Lássuk be bizarul hangzik répakrémleves brrrr és pfuuuj, de mégis uhhh, de jóóó!!!! 🙂 Az történt, hogy nagyon klassz répát vettem, és magamhoz képest sokat, igen ám, de a hűtőben találtam egy félig vagy teljesen aszott adagot, így gondoltam se óra, se perc ezt meg kell főznöm, mert a kukában fogja végezni ez is 🙂 Az íz a fejemben volt hová szeretnék eljutni így pillanatok alatt megcsináltam. A répát felkarikáztam, a gyömbért, hagymát vékony csíkokra vágtam. Az a helyzet, hogy a répa nekem CSAK vajjal az igazi, valami egészen különleges ízt ad neki, így egy kevés olíva olajjal keverve, megpároltam a hagymát a gyömbért a répát. Felöntöttem annyi vízzel hogy éppen ellepje, adtam hozzá egy leveskockát készre pároltam. Leturmixoltam, egy részét félretettem, ez lett a harapható rész a levesben 🙂 a sűrűségét tejszínnel beállítottam, chili pasztával, citromlevével tettem fel az I-re a pontot. A levelestészta széleiből kis mandulás rudakat sütöttem, megszórtam friss petrezselyemmel azzal tálaltam. Igazán fenséges leves kerekedett. Próbáljátok ki nem hizlal, laktató, egészséges nem is fényezem tovább nekem nagyon ízlett 🙂
Hozzávalók :
60 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 ek olíva olaj
1 póréhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma
3 cm-es gyömbér
1 db leveskocka
1 citrom leve
1 tk chili pasta v. Erős Pista nagyon végső esetben
3 dl főzőtejszín
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: