Sütőtök tejszínes Brie mártással
2012 október 10. | Szerző: Dió Bisztró |
A sütő tököt nagyon szeretem, viszonylag jól lehet tárolni, édes, illatos, ha valami gyors kaját, vagy édességet enne az ember fél órán belül össze lehet dobni. Jobban szeretem sütőben sütve, de most pároltam, azzal a kis csavarral, ahogy Jamie Oliver javasolja, hogy először képezzünk egy kis kérget a zöldségekre és utána kezdjük párolni. Vaj, olíva olaj keverékén megpároltam, fokozatosan adtam hozzá a vizet, mindig csak annyit, hogy éppen ellepje, adtam hozzá egy leves kockát, sót, borsot. Amikor még roppanós hozzáadtam a tejszínt, a feldarabolt brie sajtot besűrítettem és el is készült. Nem szabad szétfőzni, hozzá vagyunk szokva a pürés állagához, ez most nem az a fejezet 😀
Gnocchival tálaltam, petrezselyemmel megszórtam igazán finomra sikerült. A köret bármilyen gabona lehet, hajdina, köles azzal is tökéletes, sőt még egészséges is.
Hozzávalók:
40 dkg sütőtök megtisztítva
1 db leveskocka
2 dl tejszín
2 dl víz
10 dkg Brie sajt
2 dkg vaj
2 ek olíva olaj
só, bors, petrezselyem
50 dkg gnocchi



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: