Csoki menyország kávéval

2012 szeptember 13. | Szerző: |

Próbálkozom keresem a tökéletes tortát mi nekem a tökéletes? Egyszerű stabil tészta, könnyű nem ragadósan édes krém, csokis, kávés, karamellás, túrós, vagy gyümölcsös 😀 Nem vagyok egy nagy édesség őrült, a sütés sem a kedvenc elfoglaltságom, de van amikor egy gondolat nem hagy nyugodni. Imádom a kávét tejjel, erősen tejhabbal ezt a kombinációt szerettem volna egy tortában visszakapni. Visszakaptam. Kamatostól, feltuningolva, tökéletesen. A torta alapja a csoki 🙂 erre jön egy tejszínes, kávés mascarpone, meghintve kakóval teljes olyan, mint a  capuccino, csak egy kicsit még jobb 😀
Hozzávalók:
krém:
500 gr mascarpone
200 ml habtejszín
12,5 gr zselatin
2 kicsi tasak habfixáló
2,5  tk nescafeból
0,5 dl vízzel készített kávé
5 ek porcukor
tészta:
100 gr étcsokoládé itt 74 %-os
80 gr liszt
20 gr kakaópor
100 gr puha vaj
2 egész tojás
2 ek kávé amit elkészítünk a krémhez
5 ek barnacukor most kókuszvirág cukor volt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 ek olaj
25 cm-es kerek tortaforma
A tésztához a csokoládét 1 ek olajon megolvasztjuk, én csak addog szoktam amíg látom, hogy kezd olvadozni leveszem a tűzről, és kevergetve megolvasztom. Addig a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat majd a liszttel elkevert kakaópot és szódabikarbónát, az olvasztott csokit, a kávét. A tortaformát kivajazom, sütőpapírral pontosan kibélelem,tehát az oldalát is.
200 fokon 20 perc alatt sült meg, szépen feljön és hűlés közben kicsit visszaesik a teteje, de ez nem baj, mert jó ki s medre lesz a krémnek 🙂
A krémhez a mascarponet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a  cukrot, majd  a tejszínhabot jól felverjük.
A kávéban feloldjuk a zseletint és alaposan elkeverjük, majd a krémhez adjuk. Amikor jól elkeveredtek a habfixálót is beletesszük. Látványosan kezd sűrűsödni a krém 🙂 Klassz nagyon, mert látszik, hogy szépen megáll majd a tésztán 🙂
A kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk a krémet, egy éjszakára hűtőbe tesszük, a minimum 3 óra azért kell, hogy áthűljöm, addig a tálban maradt krémmel kell beérnünk 😀 
Tálaláskor kakaóporral meghintjük. Lehet még cukrot tenni a krémbe, vagy a tésztába, én nem vagyok híve a sok cukornak ezekkel az arányokkal egy kellemesen kávés, lágyan édes krémes tortát kapunk. Tényleg fantasztikus, nem is bonyolult, szívből ajánlom elkészíteni, biztosra mehetünk, ha le akarjuk nyűgözni a társaságot 😀

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 😀 örülök, hogy ízlett, nekem is a kedvencem lett 🙂

  2. Bodrincs says:

    Annyira isteni volt, h én még szeretném, ha készítenél, és igyekszem nem este 10kor enni, h kvzhassunk is hozzá 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!