Paradicsomos, cukkínis hajdina

2012 július 31. | Szerző: |

Megszerettem a gabonákat, a hajdinát különösen kedvelem diós íze miatt. Nem akartam túlsokáig szöszölni a konyhában ez az étel nagyon hamar fél óra alatt elkészült. Egészséges, laktató könnyű bár ez a két dolog elvileg kizárná egymást mégsincs így. Aki kímélő ételeken élnek azoknak is tudom ajánlani, és “normál” ételek mellé köretnek szerintem extra. A fűszerezés teljesen szabadon ami éppen van otthon.

Hozzávalók:

1 bögre hajdina
1db vöröshagyma
1 db lilahagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv vagy  6 közepes friss
friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
só, bors, chili
olíva olaj
1 közepes cukkíni

A hagymát megpároljuk, ráöntjük a megmosott hajdinát megpirítjuk felöntjük 1 bögre vízzel, hagyjuk elfőni a vizet, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, tépkedünk bele bazsalikomot, főzzük 5 percig, majd még 1 bögre víz hozzáadásával készre főzzük.
A cukkínit daraboljuk megsütjük fokhagymás olajon. Amikor elkészült a felét hozzákeverjük a hajdinához, a másik felét a tetejére tesszük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!