Csicseriborsó krémleves
2013 augusztus 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Néha kell egy jó kis leves, ez az ötlet humusz készítése közben jutott eszembe és nagyon nem bántam meg ! A krémlevesek közül ez lett a kedvencem, a boltban kapható natúr, vagy enyhén csípős változatból is elkészíthetjük, akkor valami más levesbetétet találjunk ki: pl. sonka csipszet, grillezett cukkínit egy jó kis palacsinta desszertel laktató különlegesen finom ebédünk lehet.
2 ek humusz
10 dkg csicseriborsó konzerv
7 dl húsleves, vagy leveskockából leves
2 dl főzőtejszín
1-1,5 ek étkezési keményítő
petrezselyem
petrezselyem
1. A csicseriborsókrémet felengedjük a húslevessel.
2. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, összeforraljuk a levest, közben beletesszük a csicseriborsót, megszórjuk petrezselyemmel tálaljuk.
Tipp: Érdemes egy 40 dkg-os csicseriborsó konzervet beszereznünk. Így 30 dkg-ból elkészítjük a humuszt, 8-10 dkg-ot félreteszünk levesbetétnek. Így 1 adag konzervből kétféle étel is készül, a leves alapunkat nem szükséges fűszerezni, mert a humusz már eleve fűszeres, gyorsan 10-15 perc alatt komplett vacsorát tudunk tálalni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: