Szép Heléna körtéje könnyedén
2012 április 20. | Szerző: Dió Bisztró |
Nagyon éhes voltam, és nagyon nem volt otthon semmi édesség, amiről mostanság csak zárójelben szólhatok, különös tekintettel a habokra, habos csókokra, krémekre, szuflékra. Nem is tartok otthon semmiféle veszélyes anyagot, kivéve az étcsokit “fürallefelle” 🙂 A gyümölcs azért nem tilos!!!! Így jött az ötlet, a körte vörösborban párolva étcsokival alapozva. A körtét egészben hagytam,megtisztítottam a szára rajta maradt, készítettem fűszeres vörösbort, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, felforraltam, a körtéket megfőztem benne majdnem puhára. Az étcsokit felolvasztottam, a tányérra locsoltam ráültettem a körtéket. Egy nagyon finom kis desszert kerekedet 20 perc alatt. Az élményt lehet fokozni vanília fagyival, mandulás kekszmorzsával. Bátran ajánlom váratlan vendégek felbukkanása esetén is 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: