Szerethetsz kettőt együtt? Csoki és kávé
2012 április 19. | Szerző: Dió Bisztró |
A Lucullus által szervezett ChocoMe bemutatón voltam. Új kollekció készült kávé párosítással. Mondanom nem kell, oda vagyok mindenért, ami csoki 🙂 A gyermekkor emlékét a Boci és a Piros mogyorós idézi, de mindenki felnő egyszer az étcsokig, és jogosult lesz kávét inni 🙂 Nos, a ChocoMe ezt az időszakot jelenti. Finom, különleges, minőségi alapanyagok, igényes “feltétek”. Amikor először találkoztam a látható ízekkel a csokin, nem tudtam vele mit kezdeni, hamarosan azonban ráéreztem a lényegre 🙂 Ezen a kóstolón az édestől a sósig, a csípősig, a virágos ízekig mindenféle különlegességgel találkoztam. A kávé tökéletes kiegészítője volt az ízeknek hidegen, melegen, forrón. Nekem a legérdekesebb, legkülönlegesebb párosítás a fekete-sós kávés párosítás volt, maga az ízrobbanás. Először a csoki lágy íze olvad a szájban, majd a kávé következik, végül robban a sós íz és nem hiszed el, hogy ennyi látszólag különböző íz ilyen különleges lehet.
A mandulás kávés íz egy klasszikus párosítás, remek. A fehér csoki nem a kedvencem, de most rá kellett jönnöm vannak különbségek ebben a műfajban is. Mészáros Gáborral, a ChocoMe megálmodójával tökéletesen egyezik az ízlésünk, a nem túl édes csokit szereti alapnak erre jön a kávé hmmm tökéletes:)
Érdemes új ízekkel kísérletezni, meglepni akár csak úgy magunkat is valami finomsággal 🙂 Szóval nagyon jó kis délután volt, nem hétköznapi kávéfőző szerkezeteket láthattam, nem hétköznapi kávékat kóstolhattam Tóth Sándor jóvoltából, nem hétköznapi ízeket próbálhattam, így ez a délután egy nem hétköznapi délután volt 🙂
forrás:ChocoMe
Ps. A válaszom: igen lehet egyszerre kettőt szeretni, mi több kötelező kipróbálni 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: