A zsírgyilkos kínai kel túróval sütve
2012 február 28. | Szerző: Dió Bisztró |
A kínai kel nagyon jó kis zöldség, annyiban különbözik klasszikus társától, hogy nem puffaszt, és nyersen is igazán finom. Saláta alap, egy végzetes zsírgyilkos, szendvicsekbe praktikus ilyenkor télidőben csakúgy ropog a fogunk alatta olyan tavasz illúziót keltve 🙂 Ez az egyszerű, könnyű étel köretként és főételként is működik, ebben az esetben főétel volt. Nagyon könnyű, még annál is könnyebb mint gondolnátok, ami nálam azt jelenti, hogy legközelebb nagyobb adagot kell készíteni és kölest is fogok bele tenni :D…mitől lesz zsírgyilkos? magas a C vitamin tartalma, sok aminosavat tartalmaz, a bónusz, hogy könnyen emészthető rostokból áll 🙂 így amikor csak lehet, amennyit csak lehet…:D
Hozzávalók:
1 db kínai kel durvára vágva
20 dkg túró
1 kis doboz tejföl
só, bors, fokhagyma,
1db közepes vöröshagyma
csipet köménymag
reszelt füstölt sajt 5-8 dkg
1 leveskocka
A kínai kelt 10 percig főzzük a durvára vágott hagymával, a főzővízbe tesszük a leves kockát és a köményt, sót. A tejfölt ízesítjük a fokhagymával 1-2 cikk, só bors. A túrót összekeverjük a tejföllel, a kelt leszűrjük, rétegezzük tepsiben, a tetejére füstölt sajtot reszelünk. 190 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, ez annyi idő amíg a sajt rápirul a tetejére.A kölessel dúsított változatban a kölest megfőzzük hagymával, sóval borssal ízesített vízben és ezzel együtt rétegezzük. A variációk száma szinte végtelen, egy próbát mindenképpen megér, nekem nagyon bejött.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: